На головну Уряд УкраїниМапа сайту
 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 


    Герої не вмирають


 

 

 


 

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода в Україні

 

   MyCounter - Ваш счётчик 

 

 

Piccy.info - Free Image Hosting
Демидівська РДА

http://i.piccy.info/a3/2018-09-03-11-26/i9-12594733/500x299-r/i.gif

Розпорядження голови райдержадміністрації від 05 березня 2014 року №71


 

У К Р А Ї Н А

ДЕМИДІВСЬКА  РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови районної державної адміністрації

05 березня 2014  року                                                 №71

 

 

Про Положення про колегію

районної державної адміністрації

 

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 жовтня 2003 року № 1569 «Про затвердження Типового положення про колегію міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади і місцевої державної адміністрації» із змінами,  розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13 лютого 2014 року № 58 «Про Положення про колегію обласної  державної адміністрації»:

 

1. Затвердити Положення про колегію районної державної адміністрації у новій редакції, що додається.

 

2. Визнати таким, що втратив чинність:

 

додаток 3 до розпорядження голови райдержадміністрації від 01 лютого 2011 року № 18 «Про утворення колегії та малої  колегії  районної  державної адміністрації».

 

 

 

 

 

Голова  адміністрації                                                      В.Вінічук 

 

 

 

 

 

                                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                   Розпорядження  голови

                                                                                   Демидівської районної

                                                                                   державної  адміністрації

                                                                                   05.03.2014   №71

 

 

Положення

про  колегію   районної  державної  адміністрації

 

1. Колегія районної державної адміністрації є консультативно-дорадчим органом і утворюється для підготовки рекомендацій щодо виконання районною  державною адміністрацією своїх завдань, погодженого вирішення питань, що належать до її компетенції, та для колективного і вільного обговорення найважливіших напрямів діяльності.

 

2. У  своїй роботі  колегія  районної   державної  адміністрації керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства, а також дорученнями Президента України, Прем'єр-міністра України та розпорядженнями голови районної  державної адміністрації.

 

3. Рішення про утворення або ліквідацію колегії районної  державної адміністрації приймається головою районної  державної адміністрації.

 

Функції колегії

 

4. Колегія районної  державної адміністрації:

 

1) обговорює та приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності районної  державної адміністрації;

 

2) розглядає пропозиції щодо:

 

удосконалення законодавства;

 

забезпечення співпраці з територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади,    органами  місцевого  самоврядування  під  час виконання покладених на районну державну адміністрацію завдань;

 

формування та реалізації державної політики на території району;

 

3) обговорює прогнози і програми соціально-економічного розвитку району, інші державні та регіональні програми та визначає шляхи їх реалізації;

 

4) розглядає питання про стан дотримання фінансової, бюджетної дисципліни,  збереження  і використання  державного  майна,  здійснення внутрішнього фінансового контролю та усунення виявлених недоліків;

 

5) розробляє пропозиції щодо вдосконалення діяльності районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління;

 

6) аналізує стан роботи районної  державної адміністрації з питань забезпечення прав та свобод людини і громадянина;

 

7) розглядає результати роботи районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління, а також   інших   підприємств,   установ та   організацій   незалежно   від   форми власності і підпорядкування (в межах компетенції);

 

8) аналізує стан дотримання  законодавства  з  питань державної служби, організаційно-кадрової роботи та виконавської дисципліни;

 

 9) заслуховує двічі на рік інформацію про роботу територіальних органів міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління;

 

10)  розглядає питання про відповідність займаній посаді керівників, заступників керівників територіальних органів міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, а також керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, та приймає рішення щодо порушення в установленому порядку перед міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади питання про відповідність займаній посаді відповідних посадових осіб;

 

11) розглядає   інші   питання,   пов'язані   з   реалізацією   завдань, покладених на районну  державну адміністрацію.

 

Склад колегії

 

5. До складу колегії районної  державної адміністрації входять:

 

голова районної  державної адміністрації (голова колегії), перший заступник та заступники голови районної  державної адміністрації (за посадою), керівник апарату, керівники інших структурних підрозділів  районної  державної адміністрації;

 

у разі потреби – керівники територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування (за згодою).

 

До складу колегії районної  державної адміністрації за  пропозицією громадських організацій, творчих спілок, підприємств, наукових установ та інших організацій можуть бути включені їх представники.

 

6. Кількісний    та персональний склад     колегії    районної     державної    адміністрації визначається головою районної  державної адміністрації.

 

Організація роботи колегії

 

7. Організаційною формою роботи колегії є засідання. Періодичність проведення засідань колегії визначається її головою.

 

За необхідності можуть проводитися розширені та виїзні засідання колегії, а також спільні засідання з колегіями інших органів виконавчої влади.

 

8. Робота колегії проводиться відповідно до затвердженого головою колегії плану засідань на рік, у якому зазначаються питання, що  необхідно розглянути, термін подання матеріалів, особи, відповідальні за підготовку і подання матеріалів, орієнтовна дата проведення засідань колегії.

 

9. Затверджений план засідань колегії розсилається членам колегії, керівникам   структурних   підрозділів   районної    державної   адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління районної  державної адміністрації, не пізніше ніж за два тижні до початку року.

 

10. До затвердженого плану засідань колегії можуть бути включені додаткові питання порядку денного засідання колегії за рішенням її голови не пізніше ніж за десять днів до чергового засідання.

 

11. Дата, місце, час проведення та порядок денний засідання колегії визначаються головою колегії. Пропозиції з цих питань подаються керівнику апарату районної  державної адміністрації членами колегії і керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

 

12. Підготовка проекту порядку денного засідання колегії згідно із затвердженим   планом   засідань  та  з  урахуванням  внесених   пропозицій здійснюється   відділом організаційно-кадрововї роботи апарату райдержадміністрації, який не пізніше  ніж за десять днів до засідання  подає його  голові  колегії для погодження.

 

13. На розгляд колегії подаються:

 

1) проект порядку денного засідання колегії із зазначенням доповідача з кожного питання;

 

2) довідки   з   питань   порядку   денного   засідання   колегії   з   викладенням обґрунтованих висновків і пропозицій;

 

3) проект  рішення  колегії (проект розпорядження голови районної  державної адміністрації);

 

4) список  членів колегії;

 

5) список запрошених осіб, які виявили бажання взяти участь в обговоренні питань порядку денного засідання колегії, із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові, місця роботи та займаних посад;

 

6) довідкові матеріали (розрахунки, статистичні матеріали, звіти, діаграми, таблиці тощо), які безпосередньо стосуються порядку денного.

 

14. Розмножені  матеріали  подаються  відділом організаційно-кадрової роботи апарату районної  державної адміністрації голові районної  державної адміністрації та заступникам голови районної  державної адміністрації, іншим членам колегії не пізніше ніж за три робочі дні до засідання, а в разі проведення позачергового засідання - не пізніше ніж за один день до засідання.

 

15. Підготовка питань на засідання забезпечується відповідно до розподілу     повноважень       заступниками  голови районної  державної адміністрації, керівником апарату районної державної адміністрації, керівниками структурних підрозділів районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, а також спеціально   створюваними  комісіями  згідно   з  планом  підготовки питань на засідання колегії.

 

Організаційне забезпечення підготовки і проведення засідань колегії здійснює  відділ організаційно-кадрової роботи апарату районної  державної адміністрації.

 

16. Особи, відповідальні за підготовку та подання матеріалів на засідання колегії, надають матеріали   відділ апарату районної  державної адміністрації не пізніше ніж за сім днів до чергового засідання. Організаційний відділ апарату районної  державної адміністрації контролює своєчасність подання матеріалів, перевіряє правильність їх оформлення.

 

Після подання керівниками структурних підрозділів районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади всіх документів, що необхідні для розгляду на засіданні колегії, організаційний відділ апарату районної  державної адміністрації готує порядок його проведення.

 

Повністю підготовлені до розгляду матеріали згідно з планом роботи і порядком денним засідання колегії подаються для розмноження у загальний відділ апарату районної  державної адміністрації після відповідного погодження з керівництвом не пізніше ніж за п’ять  днів до засідання.

 

17. Керівники     структурних     підрозділів     районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади,  відповідальні  за підготовку питання  на засідання  колегії, узгоджують і координують роботу інших структурних підрозділів та органів виконавчої влади, залучених до розроблення необхідних матеріалів.

 

Порядок проведення засідання колегії

 

18. Засідання колегії веде її голова, а у разі його відсутності - особа, на яку покладено виконання обов'язків голови районної  державної адміністрації.

 

19. Засідання колегії проводиться у разі, коли в ньому беруть участь не менше ніж дві третини загальної кількості членів колегії.

 

20. Члени колегії беруть участь у засіданнях колегії особисто.

 

Якщо член колегії не може бути присутнім на засіданні, він має право попередньо подати голові колегії відповідні пропозиції у письмовій формі.

 

21. Порядок  денний  засідання  і  рішення  колегії затверджуються членами колегії шляхом голосування.

 

22. Члени колегії, які беруть участь у її засіданні, реєструються.

 

Повідомлення про час проведення засідання і питання, що вносяться для обговорення на засіданні колегії, реєстрацію членів колегії та протоколювання забезпечує  відділ організаційно – кадрової  апарату районної  державної адміністрації.

 

Повідомлення та реєстрацію сільських та селищного  голів   забезпечує організаційний відділ організаційно – кадрової  апарату районної  державної адміністрації.

 

Повідомлення та реєстрацію керівників підприємств, установ, організацій району та інших структур відповідно до питань, що розглядатимуться, - структурні підрозділи  районної  державної адміністрації, територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які готують питання.

 

На засідання колегії також можуть запрошуватися керівники структурних підрозділів районної  державної адміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств усіх форм власності, установ, організацій.

 

Особи, запрошені на засідання колегії для розгляду окремих питань, можуть бути присутніми під час розгляду інших питань лише з дозволу голови колегії.

 

23.Члени колегії і особи, запрошені для участі у розгляді окремих питань, беруть участь в їх обговоренні, вносять пропозиції, дають необхідні пояснення.

 

24. Головуючий на засіданні колегії може прийняти рішення про закритий розгляд питань порядку денного.

 

Під час  закритих  засідань колегії (закритого обговорення окремих питань) підготовка матеріалів, оформлення рішень, що приймаються, здійснюються відповідно до законодавства.

 

25. Рішення колегії приймаються з кожного питання порядку денного відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії.

 

У разі рівного розподілу голосів голос головуючого є вирішальним.

 

За рішенням головуючого може застосовуватися процедура таємного голосування.

 

Думка відсутнього члена колегії з питань порядку денного засідання, подана у письмовій формі, розглядається на засіданні колегії і враховується під час голосування.

 

26. У разі проведення спільних засідань колегій двох і більше органів виконавчої влади приймається спільне рішення.

 

Голова колегії приймає рішення щодо присутності в залі під час засідання колегії представників засобів масової інформації та проведення кіно-, відео-, фотозйомки і звукозапису.

 

27. За результатами розгляду питань колегія приймає протокольне рішення   з   рекомендаціями   і   пропозиціями   голові   районної    державної адміністрації.

 

Після засідання колегії структурний підрозділ, відповідальний за підготовку питань, доопрацьовує протягом десяти днів (якщо головою колегії не встановлено інший строк) проект рішення колегії з урахуванням зауважень і  пропозицій, висловлених під час обговорення питань  порядку денного, погоджує із керівниками заінтересованих територіальних органів міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, структурних підрозділів районної  державної адміністрації, членами колегії, іншими особами і подає на розгляд голови колегії.

 

 Протокол засідання колегії подається на підпис голові районної  державної адміністрації не пізніше 10 днів після засідання.

 

Про питання, розглянуті на засіданні колегії, повідомляється в засобах масової інформації.

 

28. Рішення колегії можуть бути реалізовані шляхом видання відповідного розпорядження голови районної  державної адміністрації.

 

Рішення колегії з процедурних і контрольних питань вносяться до протоколу засідання (без видання розпорядження).

 

29. Засідання колегії оформляються протоколами, які підписуються головуючим на засіданні та працівником, який веде протокол.

 

Спільні засідання колегії оформляються протоколами, які підписуються головами відповідних колегій органів виконавчої влади та працівником, який веде протокол.

 

30. Рішення колегії доводяться до відома членів колегії, керівників структурних підрозділів районної  державної адміністрації, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління районної  державної адміністрації, а також керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності в частині, що їх стосується.

 

31. Матеріали засідань колегії зберігаються в установленому порядку у  відділі організаційно-кадрової роботи  апарату районної  державної адміністрації.

 

32. Матеріально-технічне забезпечення засідань колегії здійснюється відділом фінансово- господарського забезпечення апарату районної  державної адміністрації.

 

Контроль за виконанням рішень колегії

 

33. Контроль за виконанням рішень колегії (розпоряджень голови районної  державної адміністрації) здійснює загальний відділ  апарату районної  державної адміністрації.

 

34. Колегія розглядає на своїх засіданнях стан виконання прийнятих нею рішень (розпоряджень голови районної  державної адміністрації).

 

 

 

 

Керівник апарату адміністрації                                                Н.Савич

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування

Лицензія Creative Commons

Весь контент доступний за

ліцензією Creative Commons

 Attribution 4.0 International license.

 

http://i.piccy.info/i9/a3a611658106e2cf8d2009ce55fb2344/1536133737/3956/1265109/fcb.png



 

 

 

 

 

 

 

http://i.piccy.info/i9/6e249a829d5195bf05b41fa8102168b2/1479993050/27037/1093076/BPD.jpg

 

 

 

 

 

 

 http://i.piccy.info/i9/e84218c5ce02d1763309b70fb69e1e92/1503300762/92251/1159358/uamap.jpg

 

http://i.piccy.info/i9/c4b9f45f44159dde3a71e6b4077422a5/1474467380/151222/1070329/3B1.png

Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
 
 

Що треба знати про новий коронавірус?

Національна служба здоров'я України

 

Телефон довіри Рівненської облдержадміністрації

працює щоденно

з понеділка по п»ятницю (крім святкових, неробочих і вихідних днів) з 10.00 до 17.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00) за абонентським номером (0362) 695318.