На головну Уряд УкраїниМапа сайту
 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 


    Герої не вмирають


 

 

 


 

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода в Україні

 

   MyCounter - Ваш счётчик 

 

 

Piccy.info - Free Image Hosting
Демидівська РДА

http://i.piccy.info/a3/2018-09-03-11-26/i9-12594733/500x299-r/i.gif

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ


Назва регуляторного акта:  проект розпорядження голови Демидівської районної державної адміністрації «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району.

 

Регуляторний орган: Демидівська районна державна адміністрація.

 

Розробник документа: Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Демидівської районної державної адміністрації.

 

Відповідальна особа – Паляднік Віталій Зіновійович, в.о. начальника відділу містобудування, архітектури  та житлово-комунального господарства Демидівської райдержадміністрації ( тел.6-20-99, E-mail: demd@icc.rv.ua).

 

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом правового регулювання.

         Проблема, яку планується розв’язати шляхом державного регулювання, полягає у регулюванні господарських відносин у сфері перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району.

         З 05 січня 2013 року набули чинності  зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт».

Статтею 7 вищезазначеного Закону передбачено, що організація пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району покладається на районні державні адміністрації. 

         Пропонується вирішити визначену проблему шляхом затвердження Умов проведення конкурсу, який встановлює особливості процедури відбору перевізників для здійснення перевезень пасажирів автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району, замовником перевезень яких є Здолбунівська районна державна адміністрація, для забезпечення належного  перевезення пасажирів у Демидівському районі.

Ця проблема є проблемою адміністрування пасажирських перевезень. 

На даному етапі розв’язання цієї проблеми за допомогою ринкових механізмів неможливе.

                  

2.Визначення цілей правового регулювання.

         Цілями правового регулювання для даного проекту регуляторного акта є:

         1) створення в Демидівському районі постійно діючої нормативно-правової системи регулювання господарських відносин в сфері пасажирських перевезень відповідно до чинного законодавства України;

         2) затвердження Порядку проведення конкурсу на визначення перевізників для роботи на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району;

         3) додержання принципів державної регуляторної політики.

         Затвердження Порядку надасть можливість:

         1) проводити конкурс на визначення перевізника-переможця на засадах відкритості, прозорості та передбачуваності, що дозволить запобігти проявам корупції у сфері пасажирських перевезень;

         2) створити рівні умови для роботи всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, щодо обмеження монополізму та розвитку конкуренції;

         3) створити належні умови для участі всіх зацікавлених суб’єктів господарської діяльності у конкурсах на перевезення пасажирів автомобільним транспортом;

         4) створити підстави та необхідне нормативно-правове забезпечення тривалих гарантій права перевізників на надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом;

         5) створити належні економічні умови для розвитку пасажирських перевезень в Демидівському районі;

         6) забезпечити своєчасне оновлення рухомого складу перевізників;

         7) підтримувати належний рівень безпеки руху та пасажирів;

           8) забезпечувати оптимальну кількість маршрутів і дотримання графіків руху;

         9) забезпечувати належний технічний стан рухомого складу.

         Запровадження положень проекту даного регуляторного акта дозволить поліпшити сучасний стан у сфері надання транспортних послуг, розвинути транспортну інфраструктуру, зберегти кількість рейсів, маршрутів та графіків руху, що також підвищить рівень довіри громадян до влади.

           

3. Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення визначених цілей, аргументи щодо переваг обраного способу.

         Альтернативи запропонованому регуляторному акту немає.

         Запропонований спосіб вирішення зазначеної проблеми є найбільш доцільним з огляду на можливість виконання та ефективної реалізації регуляторного акта.

         Лише у даний спосіб можна вирішити вказану проблему найкращим чином, а також врахувати інтереси громадян, районної влади та підприємців при визначенні переможців конкурсу серед перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

         Цей спосіб сприяє виявленню найкращого перевізника, а також нових перевізників, стимулює підприємців до безпеки перевезень, оновлення техніки, сприяє розвитку добросовісної конкуренції, створенню нових робочих місць, поліпшенню рівня послуг, що надаються.

           

4. Опис механізмів, які пропонується застосувати для розв’язання проблем, і відповідні заходи.

         У запропонованому правовому регулюванні передбачається впровадження наступних механізмів і заходів для вирішення проблем:

         1) створення системного підходу в регулюванні пасажирських автомобільних перевезень;

         2) створення рівних умов для участі в конкурсі на право обслуговування маршрутів усіх підприємців шляхом врегулювання на місцевому рівні механізмів участі у конкурсі;

         3) встановлення чітких та прозорих умов шляхом обов’язкового оприлюднення даного рішення, за яких передбачається надання переліку документів до відповідної заяви, визначення критеріїв оцінки претендента при проведенні конкурсу на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом,  визначення порядку умов набрання чинності цього документа, підготовки конкурсу, подання документів на конкурс, визначення переможця конкурсу.

 

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

         Затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом надасть можливість Демидівській районній державній адміністрації оперативно вживати заходи для задоволення потреб населення в перевезеннях, задовольняти підприємницький інтерес, сприяти вирішенню завдань щодо підвищення можливостей усіх суб’єктів підприємницької діяльності для забезпечення потреб споживачів у послугах, залучення інвестицій у розвиток для досягнення сталих економічних умов роботи.

         Зазначені цілі державного регулювання будуть досягнуті у випадку прийняття даного регуляторного акта, оскільки відповідно до змісту документа передбачається у сукупності сформувати умови проведення конкурсу для визначення претендентів (суб’єктів господарської діяльності), яким буде надане право перевезення пасажирів автомобільним транспортом в межах території Демидівського району.

         Виконання вимог регуляторного акта не потребує додаткових витрат коштів місцевого бюджету, а також не потребує додаткових витрат на контроль за виконанням вимог даного регуляторного акта.

         Найбільш впливовими зовнішніми чинниками, що впливатимуть на дію регуляторного акта, будуть:

         зміна чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень;

         зміна вимог до перевізників, що надають послуги з перевезення пасажирів;

         зміна кон’юнктури ринку перевезень.

         Зазначені зовнішні чинники мають значний вплив на результативність запропонованого регуляторного акта, тому буде запроваджено постійний моніторинг щодо їх оцінки, за результатами якого до запропонованого регуляторного акта будуть внесені відповідні зміни для усунення негативного впливу зазначених зовнішніх чинників.

         Прийняття запропонованого нормативно-правового акта підвищить поінформованість перевізників щодо умов проведення конкурсу на здійснення перевезення пасажирів на автобусних маршрутах, а також вимог до претендентів на участь у конкурсі.

           

6. Визначення очікуваних результатів прийняття акта.

         З прийняттям Порядку проведення конкурсів на визначення перевізників для роботи на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району, створюється єдиний механізм постійного регулювання попиту і пропозицій на ринку з можливістю відстеження перевезень пасажирів, визначення своєчасної оцінки очікуваних результатів, створення сприятливого економічного клімату.

         Очікувані результати впровадження цього документа полягатимуть у наступному.

         Запропонований регуляторний акт стосується інтересів Демидівської районної державної адміністрації, суб’єктів господарської діяльності (перевізників), громадян (споживачів послуг).

 

 

 Об’єкт впливу

Вигоди

Витрати

Держава

Реалізація державної політики щодо покращення стану безпеки пасажирських автомобільних перевезень, зменшення кількості ДТП та тяжкості їх наслідків

Не передбачено

Суб’єкти господарювання

Здійснення господарської діяльності суб’єктами господарювання у правовому полі, забезпечуючи відповідні умови безпеки пасажирських перевезень на регулярних автобусних маршрутах загального користування, забезпечення підвищення кваліфікації персоналу автомобільних перевізників, контролю за роботою транспортних засобів на маршрутах

Витрати на придбання автобусів, які відповідають вимогам безпеки, придбання та встановлення відповідного обладнання для забезпечення контролю за роботою транспортних засобів на автобусних маршрутах, проведення навчання та підвищення кваліфікації персоналу, задіяного в пасажирських перевезеннях

Громадяни

Забезпечення належним якісним транспортним пасажирським обслуговуванням,

покращення стану безпеки автомобільних пасажирських перевезень, створення умов для уникнення випадків завдання шкоди життю та здоров’ю громадян

Не передбачено

           

7. Обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта.

          Термін дії запропонованого регуляторного акта безстроковий. При виникненні змін у чинному законодавстві, які можуть вплинути на дію запропонованого регуляторного акта, до нього будуть вноситься відповідні коригування.

 

8. Визначення показників результативності регуляторного акта.

         Відстеження результативності регуляторного акта буде проводитися шляхом аналізу:

1) якісні показники:

         рівень безпечності пасажирських перевезень пасажирським автомобільним транспортом;

         поліпшення чи погіршення якості надання послуг пасажирським автомобільним транспортом загального користування;

         задоволення попиту населення на якісні та безпечні перевезення.

         2) кількісні показники:

         кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія регуляторного акту;

         розвиток мережі приміських автобусних маршрутів;

         кількість автобусів, залучених до перевезення пасажирів на маршрутах;

         забезпечення потреби у перевезеннях пасажирів, у тому числі пільгових категорій;

         забезпечення регулярності руху на автобусних маршрутах загального користування;

зростання чи зменшення кількості порушень перевізниками положень нормативно-правових актів при здійсненні пасажирських перевезень автомобільним транспортом, що виявлятимуться компетентними органами.

        

 

 

9.Визначення заходів, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта.

          Відстеження результативності вказаного регуляторного акта буде здійснюватись шляхом обробки статистичної інформації.

          Базове відстеження проблемної ситуації, на врегулювання якої спрямовується дія регуляторного акта, буде здійснювати відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Демидівської районної державної адміністрації до набрання чинності цим регуляторним актом.

          Повторне відстеження результативності дії регуляторного акта буде проведено через 1 рік з дня набрання ним чинності, за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження.

У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань, вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

          Періодичні відстеження результативності дії регуляторного акта планується здійснювати один раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

 

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування

Лицензія Creative Commons

Весь контент доступний за

ліцензією Creative Commons

 Attribution 4.0 International license.

 

http://i.piccy.info/i9/a3a611658106e2cf8d2009ce55fb2344/1536133737/3956/1265109/fcb.png



 

 

 

 

 

 

 

http://i.piccy.info/i9/6e249a829d5195bf05b41fa8102168b2/1479993050/27037/1093076/BPD.jpg

 

 

 

 

 

 

 http://i.piccy.info/i9/e84218c5ce02d1763309b70fb69e1e92/1503300762/92251/1159358/uamap.jpg

 

http://i.piccy.info/i9/c4b9f45f44159dde3a71e6b4077422a5/1474467380/151222/1070329/3B1.png

Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
 
 

Що треба знати про новий коронавірус?

Національна служба здоров'я України

 

Телефон довіри Рівненської облдержадміністрації

працює щоденно

з понеділка по п»ятницю (крім святкових, неробочих і вихідних днів) з 10.00 до 17.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00) за абонентським номером (0362) 695318.