На головну Уряд УкраїниМапа сайту
 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 


    Герої не вмирають


 

 

 


 

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода в Україні

 

   MyCounter - Ваш счётчик 

 

 

Piccy.info - Free Image Hosting
Демидівська РДА

http://i.piccy.info/a3/2018-09-03-11-26/i9-12594733/500x299-r/i.gif

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ


 

Назва регуляторного акта – розпорядження голови Демидівської районної державної адміністрації «Про затвердження Умов проведення конкурсу з визначення робочого органу – підприємства (організації) для виконання функцій забезпечення роботи постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району»

 

Регуляторний орган – Демидівська районна державна адміністрація

 

Розробник документа: Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Демидівської районної державної адміністрації.

 

Відповідальна особа – Паляднік Віталій Зіновійович, в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Демидівської райдержадміністрації ( тел.6-20-99, E-mail: demd@icc.rv.ua).

 

 

         1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

         Необхідність розроблення діючого регуляторного акта зумовлена тим, що з 05 січня 2013 року набули чинності  зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт». Статтями 7 та 44 вищезазначеного Закону передбачено, що:

         1) організація пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району, покладається на районні державні адміністрації;

         2) органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування на конкурсних умовах за договором залучають підприємство (організацію) для організації забезпечення і підготовки матеріалів для проведення засідань постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району.

         Створення конкурентного середовища шляхом проведення конкурсів на визначення робочого органу неможливе за допомогою ринкових механізмів.

         В Демидівській районній державній адміністрації відсутній документ нормативно-правового характеру, який регулює умови визначення на конкурсних умовах робочого органу – підприємства (організації) для виконання функцій забезпечення роботи постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району.

         Проблема має найбільший вплив на діяльність підприємств (організацій), які можуть бути залученні для виконання функцій з забезпечення роботи постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району, підприємців-перевізників, які використовують для перевезення пасажирів автобуси малої пасажиромісткості, не мають власної виробничої бази, надають неякісні послуги пасажирський перевезень, є злісними порушниками транспортного законодавства.

 

         2.  Цілі державного регулювання

         Метою прийняття рішення є створення конкурентного середовища у сфері перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території району, визначення шляхом конкурсного відбору робочого органу з підготовки матеріалів для проведення засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району.

 

         3. Альтернативні способи досягнення цілей

         Переможцем конкурсу визначається підприємство (організація), яке за оцінкою конкурсного комітету найбільше відповідає умовам конкурсу. У разі відсутності претендентів на здійснення функцій робочого органу організатор повинен самостійно забезпечити проведення конкурсу на визначення автомобільних перевізників на приміських маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району, однак протягом періоду не більш як два роки з моменту оголошення конкурсу з визначення робочого органу.

 

         4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми, і відповідні заходи

         Розв’язати вищевикладені проблеми можливо шляхом затвердження розпорядження голови Десмидівської районної державної адміністрації «Про затвердження Умов проведення конкурсу з визначення робочого органу – підприємства (організації) для виконання функцій забезпечення роботи постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району» та проведення конкурсу з визначення робочого органу.

 

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

         Проектом розпорядження передбачається затвердити Умови проведення конкурсу щодо визначення робочого органу, що дозволить забезпечити проведення конкурсів з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування у Демидівському  районі у спосіб, передбаченим Порядком проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року із змінами та доповненнями.

        

6. Визначення очікуваних результатів прийняття акта

         Запропонований акт стосується інтересів держави та суб’єктів господарювання.

 

АНАЛІЗ ВИГОД І ВИТРАТ

 

Вигоди

Витрати

Держава

Реалізація основних напрямів розвитку галузі автомобільного транспорту, створення безпечних умов для перевезення пасажирів автомобільним транспортом, покращення якості пасажирських перевезень, створення конкурентного середовища, забезпечення оновлення рухомого складу, підвищення рівня безпеки перевезень пасажирів, забезпечення виконання соціально значущих перевезень

Додаткові витрати відсутні

Суб’єкт господарювання

Витіснення з ринку перевезень підприємців-перевізників, які не мають власної виробничої бази, надають неякісні послуги з пасажирських перевезень, є злісними порушниками транспортного законодавства

Додаткові витрати відсутні

Громада (громадяни)

Покращення якості надання перевізниками послуг з пасажирських перевезень, підвищення рівня безпеки перевезень

Додаткові витрати відсутні

 

         7. Обгрунтування строку дії акта

         Постійно з дня опублікування, але до моменту внесення змін у нормативно-правові документи вищої юридичної сили.

 

         8. Визначення показників результативності акта

            Кількість проведених засідань постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району.

         Своєчасність підготовлених необхідних матеріалів для роботи постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Демидівського району.

         Відсутність скарг на роботу робочого органу підприємства (організації), який залучений на конкурсних умовах за договором для організації забезпечення і підготовки матеріалів для проведення засідань постійно діючого конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять межі території Демидівського району.

 

            9. Визначення заходів з відстеження результативності акта

       Базове відстеження проблемної ситуації, на врегулювання якої спрямовується дія регуляторного акта, буде здійснювати відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Демидівської райдержадміністрації до набрання чинності цим регуляторним актом.

Повторне відстеження результативності дії регуляторного акта буде проведено через 1 рік з дня набрання ним чинності, за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань, вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичні відстеження результативності дії регуляторного акта планується здійснювати один раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

 

 

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування

Лицензія Creative Commons

Весь контент доступний за

ліцензією Creative Commons

 Attribution 4.0 International license.

 

http://i.piccy.info/i9/a3a611658106e2cf8d2009ce55fb2344/1536133737/3956/1265109/fcb.png



 

 

 

 

 

 

 

http://i.piccy.info/i9/6e249a829d5195bf05b41fa8102168b2/1479993050/27037/1093076/BPD.jpg

 

 

 

 

 

 

 http://i.piccy.info/i9/e84218c5ce02d1763309b70fb69e1e92/1503300762/92251/1159358/uamap.jpg

 

http://i.piccy.info/i9/c4b9f45f44159dde3a71e6b4077422a5/1474467380/151222/1070329/3B1.png

Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
 
 

Що треба знати про новий коронавірус?

Національна служба здоров'я України

 

Телефон довіри Рівненської облдержадміністрації

працює щоденно

з понеділка по п»ятницю (крім святкових, неробочих і вихідних днів) з 10.00 до 17.00 (обідня перерва з 13.00 до 14.00) за абонентським номером (0362) 695318.