ДУБЕНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

На головну

35600, м. Дубно, вул. Д.Галицького, 17

тел.: (03656) 4-94-89, факс:(03656) 4-22-01,

e-mail: dubnrda@rv.gov.ua

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 

 

 

 

 
 
     
 
Новини

24 березня 2021
У Семидубській громаді карантин - через сказ у домашнього кота

 

У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині 23 березня під керівництвом голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського проведено засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

 

На засіданні заслухано інформацію начальника Дубенського міськрайонного управління Головного управління  Держпродспоживслужби Івана Лопуги про підтвердження випадку сказу в домашнього кота у селі Семидуби. Днями кіт захорів, господиня його лікувала, та все ж тварина померла. Власниця запідорзла у тварини сказ та звернулася до фахівців ветеринарної служби, якими й було підтверджено хворобу.

Рішенням комісії від 23.03.2021 року в селі Семидуби введено карантин на 60 діб.  До загрозливої зони також потрапляють села в радіусі 10 км.

 

 

 

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

 

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

 

В мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин.

 

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН!

Для запобігання виникнення сказу потрібно постійно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати державну службу ветеринарної медицини та/або доправити тварину для огляду ветеринарним спеціалістом в державну лікарню ветеринарної медицини.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

 



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування
 


 

 

Запитання | Адміністратор

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license

Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація

 

Долучайся до нас в telegram