ГОЩАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ 

На головну Уряд УкраїниМапа сайту
 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 

 

 
Новини

10 грудня 2019
Квартири від держави: 81 дитина-сирота з Рівненщини отримає власне житло

Ще 8 млн грн додали на житло для дітей-сиріт з області. Загалом – це вже понад 30 млн грн з державного бюджету.

Такі кошти дадуть змогу забезпечити власним помешканням 81 дитину. Окрім дітей-сиріт, право на грошову компенсацію мають також діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа.

У Гощанському районі 3 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають кошти для придбання житла на загальну суму понад мільйон гривень.

«Гроші на житло для цієї категорії держава направляє вже третій рік поспіль. Це цільові кошти. У 2017 році було 5 мільйонів, у минулому – 13, то вже цього року сума удвічі більша. Відповідно, і більше дітей-сиріт матимуть власне житло. Частину коштів вже направили в райони та міста області. На сьогодні 59 осіб відкрили власні спеціальні рахунки. Вже придбано три квартири – дві у Рівному та одну в Рокитному», - розповів директор департаменту соціального захисту Рівненської ОДА Олексій Шамак.

Найбільші суми передбачені для Рівненського та Сарненського районів, де пільгове житло отримають 13 та 10 дітей-сиріт відповідно. Кошти розподілили між особами, які перебувають на квартирному обліку – пропорційно до кількості таких людей в районі (місті). Гроші можна використати упродовж року.

Субвенція може бути спрямована на нове будівництво приміщень, капітальний ремонт/реконструкцію житла, придбання житла, виплату грошової компенсації та виготовлення проєктної документації.

На наступний рік така субвенція для Рівненщини передбачена в розмірі 33 млн грн.

 



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування

http://i.piccy.info/i9/c811ff2c35d34d10df4fdc6036eda6bc/1469112702/28006/1037507/2107.jpg



Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
 

Актуальні запити на надання пропозицій програм та проектів