ГОЩАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ 

На головну Уряд УкраїниМапа сайту
 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 

 

 
Новини

30 грудня 2020
У селах Бугрин та Тучин відкрили амбулаторії, реконструйовані за кошти Світового банку

Сьогодні, 29 грудня, в.о. голови облдержадміністрації Сергій Подолін вручив ключі та дав старт роботи новим медичним закладам Гощанщини. Старі приміщення Бугринської та Тучинської амбулаторій загальної практики сімейної медицини реконструйовані завдяки проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

В амбулаторіях замінили всі комунікації, двері та вікна, виконали внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Капітально відремонтували кабінети, встановили пандуси для людей з інвалідністю. Для послуг пацієнтів працюватимуть пункт щеплень, кабінет функціональної діагностики, оглядова та маніпуляційний кабінет.

Для Тучинської амбулаторії перепланували перший поверх місцевої лікарні. Це - триповерховий заклад, у якому кабінети були розміщені по усіх поверхах. Відтак після реконструкції під заклад первинної меддопомоги виділений увесь перший поверх.

«Приміщення під амбулаторію є доступне для людей з обмеженими можливостями. Загалом тут більше 10 кабінетів. У них працює 20 медпрацівників. Вони обслуговують майже 5-ть тисяч населення, у тому числі й дітей. У закладі функціонує денний стаціонар, фізкабінет, реєстратура, маніпуляційна тощо. Придбано сучасні меблі та обладнання», - зазначив голова Гощанської РДА Романюк Василь.

У рамках проєкту Світового банку оновили й діюче приміщення Бугринської амбулаторії. Для цього теж перепланували перший поверх лікарні. Зробили внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштували 9 кабінетів, один ізолятор. Є тут просторий хол, кімната для персоналу. Тепер тут працюватимуть 4 сімейні лікарі, які обслуговуватимуть понад 4,5 тисячі жителів Бугринська ОТГ.

Окрім відкриття амбулаторії, медики та громадськість вшанували пам'ять заслуженого лікаря України Івана Жовніра. Він доклав багато зусиль для розвитку медицини в Бугрині. Тепер на приміщенні амбулаторії встановлена меморіальна дошка його імені.

Будівельні роботи тривали з 2018 року. На Бугринську - у рамках проекту спрямували 5,7 млн грн, на Тучинську – 3,9 млн грн. Співфінансування надійшло й з обласного та місцевих бюджетів.

Підходять до завершення роботи по будівництву третьої амбулаторії ЗПСМ, яка незабаром запрацює в с.Бабин.

Немає опису світлини.

Зображення може містити: 3 людини, люди стоять

Зображення може містити: люди стоять та у приміщенні

Зображення може містити: дерево, будинок та надворі

Зображення може містити: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

Зображення може містити: 1 особа, стоїть та у приміщенні



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування

http://i.piccy.info/i9/c811ff2c35d34d10df4fdc6036eda6bc/1469112702/28006/1037507/2107.jpg



Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
 

Актуальні запити на надання пропозицій програм та проектів