На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Чи варто заробляти на вагітності?


Чи варто заробляти на вагітності?

            Як ставитися до вагітних жінок!? Звичайно, із повагою і турботою. А ще можна спробувати з їх допомогою „позичити на вічне віддання” гроші у держави, як це іноді намагаються зробити нечисті на руку  особи.

            Схема заробітку, здається, проста. Підприємець (приватне підприємство) оформлює на роботу вагітну жінку незадовго до декретної відпустки. Встановлює максимальну заробітну плату, за рахунок чого зростає середньоденний дохід працівниці, іпісля настання у такої особи страхового випадку, звертається за фінансуванням до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Суми фінансування при цьому можуть бути досить солідними – навіщо ж економити державні кошти!? І добре, якщо ця сума повністю потрапляє до жінки, яка збирається народити, а не осідає у левовій долі в кишенях підприємливих шахраїв! При цьому, щаслива несподіваним додатковим доходом майбутня породілля, і не задумується про можливу кримінальну відповідальність у разі, якщо афера якимось чином розкриється.        .         Для попередження таких випадків  ФСС з ТВП проводиться постійна робота з виявлення ознак зловживань при оплаті праці вагітних жінок перед настанням страхового випадку, зокрема, підвищення посадових окладів з недотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів), що передбачено законодавством про оплату праці. Наприклад, коли працівниці перед настанням відпустки по вагітності та пологах встановлюється посадовий оклад вище, ніж у інших працівників і в окремих випадках навіть вище окладу директора. Як свідчать записи в трудових книжках таких вагітних жінок, професійного досвіду, а відповідно й підстав для встановлення високої заробітної плати вони не мають. Виконаний ними обсяг роботи не підтверджується ніякими первинними документами. Цілком очевидно, що у цому випадку йдеться про фіктивні виплати, відображені тільки на папері, а це тягне за собою відповідальність. Майбутня мама стає співучасницею злочину.                         .                                       
            При обробці заяв-розрахунків щодо проведення фінансування допомоги по вагітності та пологах у великих розмірах, які значно перевищують середні по конкретному страхувальнику, робочим органом Фонду проводяться тематичні перевірки, до яких у разі необхідності можуть залучатися територіальні інспекції праці, а також інші відповідні служби та контролюючі органи.
За підсумками таких перевірок відповідні звернення направляються в правоохоронні органи для відповідного реагування.

            Тож можливо іноді варто зайвий раз подумати чи підуть по-шахрайськи зароблені гроші на користь молодій мамі!? Чи варта отримана сума нервів, втрачених потім в процесі надання пояснень у різних інстанціях?




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....