На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
До уваги страхувальників та застрахованих осіб! Про лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.


До уваги страхувальників та застрахованих осіб!

Про лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

 

З 1 січня 2015 року набрав чинності Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХІV (далі – Закон № 1105)  в новій редакції.  Зазначеним Законом передбачено створення Фонду соціального страхування України, до створення якого роботу продовжують забезпечувати  робочі органи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. При цьому, звертаємо увагу, що Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240-ІІІ визнано таким, що втратив чинність з 01.01.2015 року.

Законом № 1105 не передбачено забезпечення застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду путівками на санаторно-курортне лікування, однак, передбачено оплату лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

Важливою відмінністю лікування у реабілітаційних відділеннях є те, що видача таких путівок здійснюється лікувально-профілактичним закладом за наявності медичних показників, безпосередньо із стаціонару та з видачею листка непрацездатності. Враховуючи, що оплата лікування в реабілітаційному відділенні відбувається за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати, то путівка для такого лікування видається застрахованій особі безкоштовно. Рішення щодо виділення зазначеної путівки приймається відбірковою комісією лікувально-профілактичного закладу за наявності медичних показань за певним профілем реабілітаційного лікування. При цьому, застрахована особа має надати довідку для отримання путівки до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу підписану керівником, головним бухгалтером і головою комісії із соціального страхування підприємства, організації на якому працює, скріплену печаткою підприємства та завірену районною (міжрайонною), міською виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду за місцем реєстрації підприємства.

На даний час  виконавча дирекція Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності може забезпечити путівками в реабілітаційні відділення таких санаторно-куротних закладів Трускавецькурорт санаторій «Весна», Моршинкурорт санаторій «Лаванда»,  Санаторій «Поляна» по профілю відновлювальне  лікування після оперативного втручання на органах травлення; санаторій «Хмільник» - по профілю відновлювальне  лікування після гострих церебральних порушень; санаторій «Карпати» - по профілю відновлювальне  лікування після гострого інфаркту міокарда, операцій на серці та магістральних  судин.

         Наразі триває робота щодо укладення договорів із лікувально-профілактичними закладами області, які матимуть право на скеровування хворих для реабілітаційного лікування та забезпечуватимуть видачу відповідних путівок.

 Додаткову інформацію можна отримати у виконавчій дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за телефонами: (0362) 69-01-23, 69-00-54, 69-00-58.

                                              

Виконавча дирекція

Рівненського обласного відділення

Фонду соціального страхування

з тимчасової втрати працездатності




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....