На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Порядок заповнення листка непрацездатності при наданні відпустки по вагітності та пологах


Порядок заповнення листка непрацездатності при наданні відпустки по вагітності та пологах

 

Згідно із статтею 17 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР на підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами. Фінансування допомоги по вагітності та пологах здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 допомога по вагітності та пологах застрахованій особі виплачується за весь період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів.

Інструкцією про порядок заповнення листка непрацездатності регламентований порядок заповнення листка непрацездатності при наданні відпустки по вагітності та пологах, а саме у графі «Діагноз первинний» має бути зазначений термін вагітності на час звернення, у графі «Діагноз заключний» – орієнтовний термін пологів, у графі «Звільнення від роботи» одним рядком записується сумарна тривалість відпустки з відміткою дати відкриття листка непрацездатності, у графі «Стати до роботи» – дата закінчення відпустки.

Таким чином, дата, що зазначена у графі «Стати до роботи», як закінчення відпустки, не являється датою виходу на роботу, а визначає дату закінчення терміну 126 календарних днів, тому застрахована особа, яка перебувала у відпустці по вагітності та пологах, повинна стати до роботи лише наступного дня.

Законодавчо закріплена тривалість відпустки по вагітності та пологах у листку непрацездатності записується сумарно одним рядком, тому при призначенні застрахованій особі допомоги по вагітності та пологах, комісія (уповноважений) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, керується статтею 25 Закону та приймає рішення про виплату матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....