На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами.


Соціальні  норми  житла  та  соціальні нормативи користування житлово-комунальними  послугами.

   11 жовтня 2016 року розпорядженням в.о. голови райдержадміністрації   в районі розпочато опалювальний сезон. Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення було проведено масовий перерахунок діючих субсидій на період жовтень 2016-квітень 2017 рр.. у зв’язку з чим хочу надати деякі роз’яснення, що є актуальними на сьогоднішній день.

Щодо норм використання природного газу.

             Відповідно до  п. 4 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 21 жовтня 1995 р. N 848,   субсидії  призначаються за наявності різниці між розміром плати  за  житлово-комунальні  послуги,  скраплений газ, тверде та рідке  пічне  побутове  паливо  у  межах соціальної норми житла та соціальних  нормативів користування житлово-комунальними послугами і  обсягом  визначеного  Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка  платежу. 

     Соціальні  норми  житла  та  соціальні нормативи користування житлово-комунальними  послугами встановлюються Кабінетом Міністрів України. 

     Соціальні норми користування житлово-комунальними послугами затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування, в яку постановою Кабінету міністрів України від 27 квітня 2016 року № 317 внесено зміни щодо зменшення соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії . 

        Отже з 27.04.2016 року соціальні нормативи використання природного газу, щодо оплати яких держава встановлює субсидії становлять:

 для індивідуального опалення  5,5 куб. метра природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період з урахуванням коефіцієнта поверховості будинків для Рівненської області: будинки з 1-2 поверхів – 1,079, будинки на 3 і більше поверхів - 0629  (до 27.04.2016року - 7 куб. метра природного газу на 1 кв. метр) ;

для користування послугами з газопостачання:

за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 7,1 куб. метра на одну особу на місяць (до 27.04.2016 року – 9 куб метра);

за наявності газової плити та газового водонагрівача - 14 куб. метрів на одну особу на місяць (до 27.04.2016 року – 18 куб. метрів).

         Залишилась незмінною  соціальна норма житла для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії - 13,65 кв. метра опалюваної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Соціальні норми для домогосподарств в опалювальний період 2016-2017 рр.

Домогосподарство з 1 особи:  соціальна норма житла -  48,87 кв. метра

Соціальна норма газу

Будинки з 1-2 поверхів                                       Будинки на 3 і більше поверхів

при наявності колонки – 304 куб.м.     при наявності колонки – 183 куб.м.

без колонки                     - 297 куб.м.       без колонки                     - 176 куб.м.

 

Домогосподарство з 2 осіб :   соціальна норма житла -  62,52 кв. метра

Соціальна норма газу

при наявності колонки – 399 куб.м         при наявності колонки – 244 куб.м

без колонки                     - 385 куб.м.         без колонки                     - 230 куб.м.

 

Домогосподарство з 3 осіб :   соціальна норма житла -  76,17 кв. метра

Соціальна норма газу

при наявності колонки – 494 куб.м.        при наявності колонки – 305 куб.м

без колонки                    - 472 куб.м.           без колонки                     - 284 куб.м.

  Щодо сплати обов’язкової частки.

             Відповідно до  п. 15 вищезазначеного положення громадяни,  яким призначено субсидію для відшкодування витрат на   оплату   житлово-комунальних  послуг,  зобов'язані  щомісячно сплачувати   вартість  фактично  спожитої  послуги  з  урахуванням розміру  призначеної  субсидії.  У  разі  коли  вартість  фактично використаної послуги менша ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї  послуги,  громадяни  сплачують  її  фактичну  вартість. Сума субсидії,  яка  не  використана  домогосподарством внаслідок     економії     споживання     послуг,    зараховується як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

              Тобто, по послугах де немає засобів обліку (лічильників), а є фіксований місячний платіж заявники повинні щомісяця сплачувати обов’язкову плату. По послугах, які вимірюються засобами обліку (лічильниками) заявник оплачує фактично використану послугу з врахуванням субсидії, якщо ж послуга була використана в розмірі меншому ніж субсидія, то в такому разі заявник не сплачує нічого, а невикористана субсидія переноситься на наступний місяць в межах одного опалювального періоду.

               За додатковими роз’ясненнями можна звертатись у відділ призначення соціальних допомог та житлових субсидій управління праці та соціального захисту населення Млинівської райдержадміністрації, тел. 63592.

 

Начальник відділу призначення соціальних допомог                         Т. Новак

та житлових субсидій УПСЗН




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....