На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Інформація про залучення інвестицій в господарський комплекс та соціальну сферу району за 9 місяців 2019 року


                                                       Інформація

про залучення інвестицій в господарський комплекс та соціальну сферу району

                                                          за 9 місяців  2019 року

         

          З початку року в розвиток економіки району підприємствами та організаціями за рахунок усіх джерел фінансування вкладено  137.8 млн.грн. капітальних інвестицій, що становить 5.3 відс. загальнообласного обсягу.

 

          Впродовж січня-вересня 2019 року в сільське господарство було залучено                 260.4   млн.грн.  інвестиційних коштів. В основному  кошти використовувались на придбання техніки  та обладнання.

          В районі здійснюється реалізація державних програм підтримки агропромислового комплексу учасниками яких є юридичні і фізичні особи.

          Станом на 01.10.2019 жителям району за утримання молодняка великої рогатої худоби нараховано та виплачено 1266.4 тис.грн. державної дотації, що на  350.4 тис.грн.  більше у порівнянні  з  2018 роком. Найбільше дотації отримали жителі Млинівської селищної,  Острожецької та Бокіймівської сільських рад. По даному показнику район посідає 3 місце в обласному рейтингу.

           За звітний період агроформування району отримали 4.4 млн.грн. державної дотації за утримання корів та 620 тис.грн. часткової компенсації                                                            

вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, що відповідно становить  39 відс.  та 17 відс. загальних  сум отриманої дотації в області.

 

          На обласний конкурс  проектів розвитку територіальних  громад на      2019 рік  об’єднаними територіальними громадами району подано три проекти. Перемогли  проекти по Острожецькій сільській раді «Підвищення якості та доступності надання медичних послуг для сільського населення, шляхом придбання медичного обладнання для КНП «Острожецька районна лікарня» Острожецької сільської ради» та  Млинівській селищній раді «Сучасний спортивно-оздоровчий майданчик для жителів села Довгошиї», які на даний час реалізовані.

 

          У 2019 році за кошти державного фонду регіонального розвитку  продовжилась реалізація інвестиційних проектів «Будівництво НВК  в селі Борбин» та  «Реконструкція приміщення сільської ради під  дошкільний навчальний заклад  в селі   Новоукраїнка». Завершуються роботи із реалізації проекту «Реконструкція будівлі школи під комунальний заклад  «Залав’єцький дошкільний навчальний заклад ясла-садок «Казка» в селі  Залав’я».

 

          Відповідно до  постанови КМУ  про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення та ремонт спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів проведено капітальний ремонт спортивної площадки Острожецького ліцею імені І.Єремеєйова.        

                                                             

          У січні-вересні цього  року:

         у Ярославицькій сільській раді (ОТГ) здійснено роботи з капітального ремонту даху навчального корпусу  № 2 Новоукраїнського ліцею,  вуличного освітлення в селі Зоряне та поточний ремонт дороги по вулиці Ударна в селі Ярославичі. Продовжується капітальний ремонт внутрішніх приміщень і інженерних мереж підрозділу Ярославицького  НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» в селі Велика Городниця. 

          у Бокіймівській сільській раді (ОТГ) продовжуються роботи з капітального  ремонту майстерні Смордвівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ремонту покрівлі Війницької ЗОШ І-ІІ ступенів. Замінено системи водопостачання та водовідведення в Бокіймівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, систему опалення із встановленням твердопаливного котла в дитячому садку села Війниця, 15 внутрішніх дверей в дитячому садку села Хорупань та внутрішні двері в Хорупанській ЗОШ І-ІІ ступенів (на суму 54 тис.грн.).    Здійснено капітальний

ремонт доріг в селах Смордва (вулиця Завіддя), Хорупань (вулиця Соборна) та Вовничі (вулиця Шкільна);

          у Підлозцівській сільській раді  (ОТГ) проводено  капітальний ремонт даху Підлозцівського НВК та розпочато його утеплення. Закуплено та встановлено дитячі майданчики в селах Підлозці та Торговиця;

           у Острожецькій сільській раді (ОТГ)  побудовано  освітлення вулиць сіл П’яннє та Новосілки;        

          у Підгаєцькій сільській раді здійснено доосвітлення вулиці Пушкіна в селі Підгайці.

          У Млинівській селищній раді продовжується  впровадження проекту Міжнародної організації праці щодо створення робочих місць в Млинівській ОТГ та створення кооперації з переробки та виробництва молочної продукції  на базі коледжу.

           Протягом І півріччя 2019 року в районі прийнято в експлуатацію   2.1 тис.кв.  метрів   житла, що у 2 рази  більше  обсягу І півріччя  2018 року. 

                                                                                                        

  Що стосується зовнішньоекономічної діяльності, то  у січні-липні  2019 року експорт товарів становив 2178.5 тис.дол. США, імпорт - 1886.7 тис.дол. США. У порівнянні з січнем-липнем 2018 року експорт збільшився в 2.4 раза, імпорт скоротився на  32.5 відсотка.                                                        

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Польщі, Португалії, Литви. Основу товарної структури експорту складали продукти рослинного походження, деревина і вироби з деревини.

У загальному обсязі імпорту суттєва частка припадала на Німеччину, Францію, Польщу, США та Угорщину.

 У товарній структурі імпорту переважали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного.                                                                             

                                         

  

Завідувач сектору економічного розвитку,                                                      Світлана СИТНИК

інфраструктури і торгівлі управління

агропромислового  та економічного розвитку,                         

інфраструктури  і торгівлі райдержадміністрації                                

 

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....