На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Інформація про роботу управління праці та соціального захисту населення Млинівської райдержадміністрації у 2019 році


 

Інформація про роботу управління праці та соціального захисту населення

                                       Млинівської райдержадміністрації у 2019 році                                                    

 

            У звітному періоді робота у сфері соціального захисту була спрямована на підвищення рівня життя населення, зменшення заборгованості з виплати заробітної плати, підвищення її рівня та підтримки соціально-уразливих верств населення району.

На 2019 рік обсяг субвенцій із Державного бюджету на виплату державної допомоги сім'ям із дітьми, малозабез­печеним сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тим­часової допомоги дітям затверджено на суму 77,2 млн. гривень, що на 8582,3 тис. гривень більше порівняно з аналогічним періодом 2018 року. Заборгованість по даних виплатах відсутня.

         Протягом 2019 року до управління із заявами на призначення різних видів допомог звернулось 6689 жителів району, в тому числі:

           - державних соціальних допомог -   3806 громадяни;

      - житлових  субсидій 2883 громадян.  

         Станом на 01.01.2020 року на обліку в управлінні перебуває 1427 громадян, які отримують  державну соціальну допомогу сім’ям з дітьми.

         Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримують -322 громадяни.

Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримують – 470 громадян.

          Державну допомогу дітям, які виховуються в багатодітних сім’ях  отримують - 488 громадян.

Інших видів допомог та компенсацій отримують 869 громадян.

Компенсацію фізичним особам, які надають соціальні послуги отримують 16 громадян. Протягом року дану компенсацію призначено та виплачено на суму 33,7 тис. грн..

        Соціальну допомогу батькам, які доглядають за дитиною до трьох років  - «муніципальна няня» отримує 11 громадян, яким призначено допомогу на 12 дітей.

        Станом на 01 січня 2020 року 4076 сімей району користується житловою субсидією. Загальна сума нарахованих субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за 2019 року склала 48,5 млн. грн..  

 

З початку року субсидію на придбання скрапленого газу та твердого палива отримують 425 сімей, нараховано субсидії на суму 1,2 млн. грн. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року №509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» управлінням соціального захисту населення забезпечено облік та видачу довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та ведення Єдиної інформаційної бази даних про облік внутрішньо переміщених осіб. Станом на 01.01.2020 року на обліку перебуває 38 сімей - 72 особи, що проживають на території Млинівського  району.

З початку року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» допомогу отримує 19 сімей зазначеної категорії, виплачено адресної допомоги на суму 336,2 тис. гривень.

Впродовж 2019 року проведено 25 засідань районної комісії по наданню населенню житлових субсидій та державних допомог, на яких розглянуто 155 справ для  призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімям та 2259 заяв для призначення житлової субсидії.

Упродовж 2019 року відбулося 12 виїздів у 28 населених пунктів району, під час яких надано інформаційно - консультативних послуг 156 особам та прийнято заяви та відповідні документи на призначення різних видів допомог від 51 громадянина.

         Запроваджено новий вид соціальної підтримки родин, в яких народилися діти – «пакунок малюка». З початку 2019 року в рамках ініціативи «Пакунок малюка» - 131 родина, в якій народились діти, безкоштовно отримали пакунок з речами, необхідними в перший період життя дитини.

           Спільно з об’єднаними територіальними громадами та сільськими радами району проводиться робота щодо якісного підбору кандидатур та оформлення пакетів документів на жінок, кандидатури яких висуваються на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня. Впродовж 2019 року було прийнято та опрацьовано 12 справ на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

          Проводиться робота щодо надання статусу багатодітної родини тим сім’ям району, які виховують 3 і більше дітей. Протягом 2019 року  видано:

-          235 посвідчень та 2 довідки  батьків багатодітної сім`ї;

-          554 посвідчень дітей багатодітних сімей та 262 довідки.

      Продовжено 50 посвідчень батьків  багатодітної сім`ї та 187 посвідчень дітей багатодітних сімей.

Впродовж 2019 року видано 39 посвідчень особам з інвалідністю загального захворювання та дітям – інвалідам.

На виконання програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за 2019 рік нараховано та профінансовано коштів на суму 906,3 тис. грн. На обліку перебуває 1396 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Протягом звітного періоду забезпечувалось проведення заходів по соціальному захисту ветеранів, осіб з інвалідністю та інших пільгових категорій населення району. З початку року одноразову матеріальну допомогу з Державного бюджету отримали 15 осіб з інвалідністю на суму – 11,6 тис. гривень та 3 непрацюючих малозабезпечених осіб на суму - 2,3 тис.грн. 

          На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012  № 321 “Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, переліків таких засобів”   протягом 2019 року укладено 87 договорів на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

          Станом на 01 січня 2020 року для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю видано 328 технічних та інших засобів реабілітації на суму 1 287,5 тис. грн.

          Грошову компенсацію вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації (мобільні телефони) виплачено 21 особі з інвалідністю по слуху та зору на суму 66,8 тис. гривень.

          Компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування одержали 6 осіб з інвалідністю на суму 2,9 тис. грн., 8 осіб з інвалідністю одержали безкоштовне санаторно-курортне лікування на суму 73,3 тис. грн. Компенсацію транспортних витрат одержали 15 осіб з інвалідністю на суму 3,3 тис. грн., компенсацію на бензин, ремонт та техобслуговування автомобіля одержали 15 осіб з інвалідністю на суму 2,5 тис. грн.

        У центри соціальної реабілітації направлено на реабілітацію 9 дітей з інвалідністю.

В Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги  перебувають:

408 учасників бойових дій, які приймали участь в АТО, з яких 385 осіб  користуються пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг, особи з інвалідністю - 58 осіб, члени сімей загиблих ветеранів війни - 165 осіб, учасників війни - 523, дітей війни - 2301, ветеранів праці -1275, багатодітних сімей - 2879.

 Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який застосовується з 1 жовтня 2019 року, згідно якого сума пільги розраховується, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно діючого законодавства. Також на неї впливають ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги та державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування. Згідно даної постанови з жовтня місяця 1640 особам нараховується пільга в безготівковій формі, 149 особам пільги нараховуються в готівковій формі.

       Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 20 березня 2019 року № 237 «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань»  до 5 травня  виплачено 1201 особі на суму 1160,9 тис. грн..

У 2019 році компенсацію на придбання твердого палива та скрапленого газу нараховано 300 особам на суму 371,1 тис. грн..

Протягом 2019 року забезпечено санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях 10 осіб путівками на санаторно-курортне лікування до санаторно-курортних закладів сфери управління Міністерства соціальної політики, а саме:

         - 9 осіб в санаторії "Орізонт" ДП «Південь-Курорт-Сервіс» Одеська область;

         - 1 особа ПП «Ярина» санаторій «Конвалія» м. Трускавець.

          Послугами з психологічної реабілітації забезпеченно 3 учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Санаторно-курортним лікуванням  забезпечено 8 ветеранів війни, з них:

          2-інваліди війни;

2- учасники бойових дій;

2- учасники війни;

2- вдови.

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації є головним розпорядником коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. У листопаді 2019 року проведено 5 засіданнь районної комісії, де вирішено призначити грошову  компенсацію для придбання житла  чотирьом особам з числа дітей- сиріт в сумі 1443112 грн.

          За  оперативними даним станом на 01 січня 2020 року заборгованість із виплати заробітної плати по району - відсутня.

        Стан виплати заробітної плати, дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, легалізація виплати заробітної плати та зайнятість населення знаходиться на постійному контролі районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання  норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

            Протягом  січня -  грудня  2019 в районі проведено 24  засідання  тимчасової комісії, на яких заслухано 26 звітів керівників підприємств, установ, організацій та 253 фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності із виплати заробітної плати, дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, погашення заборгованості по єдиному соціальному внеску по встановленню факту використання найманої робочої сили та належного оформлення трудових відносин. В результаті роз’яснювальної роботи  протягом  січня - грудня   2019 року укладено 141 трудовий договір з найманими працівниками .

          Станом  на  01.01.2020 року управлінням  праці та соціального захисту населення райдержадміністрації зареєстровано 120 колективних договорів.

         Протягом 2019 року до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації надійшло 6 письмових звернень, що на 5 звернень менше в порівняні з 2018 роком, на які надано роз’яснення  відповідно до законодавства. На особистому прийомі у керівництва управління побувало 359 громадян, що на 76 звернень більше  в порівнянні з 2018 роком.

        Забезпечується об’єктивний та оперативний розгляд звернень громадян, що надходять на урядову телефонну «гарячу лінію» та телефонну «гарячу лінію» голови облдержадміністрації. Впродовж 2019 року спеціалістами управління оперативно розглянуто 84 звернення, що надійшли на телефонну «гарячу лінію» урядового контактного центру та обласної державної адміністрації.  На кожне звернення надано роз’яснення з посиланням на статті закону та інші нормативні документи. Порушення термінів розгляду звернень не допущено.

         Протягом 2019 року до управління надійшло 2291 документ.

На контроль поставлено 210 документів.

Управлінням у впродовж 2019 року проінформовано та надіслано 2945 інформацій.

   На виконання документів вищестоящих органів прийнято 84 наказів  по управлінню. Хід виконання наказів та заходів перебуває на постійному контролі  в керівництва  управління.

Упродовж 2019 року управлінням підготовлено 16 проектів розпоряджень  та 3 проекти доручень голови райдержадміністрації.

 

Основними  завданнями управління  на 2020 рік є:

      1. Забезпечити своєчасне призначення та виплату усіх видів соціальних допомог, пільг, субсидій та компенсацій.

      2. Посилити інформаційно - роз’яснювальну роботу з питань призначення усіх видів допомог, пільг, субсидій та компенсацій, особливо пільг та житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

      3. Спільно з виконкомами сільських та селищної рад продовжувати роботу щодо соціальної підтримки учасників бойових дій АТО/ООС та їх сімей.

      4. Продовжувати співпрацю з об’єднаними територіальними громадами з питань надання якісних соціальних послуг жителям громад у сфері соціального захисту.

 

 

 

В.о. начальника управління праці

та соціального захисту населення 

райдержадміністрації                                                     Валентина ЛОТОЦЬКА




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....