На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

6 травня 2020
Віталій Коваль ініціював аудит сільськогосподарських земель

 

     На Рівненщині інвентаризують сільськогосподарські землі. Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Віталій Коваль.

     Головна мета – детінізація землі.

     «В області відсутній глибокий аналіз використання земель сільськогосподарського призначення. Тому зараз розпочнеться їх повний аудит. Очікуємо, що у результаті такої роботи земля вийде з «тіні», податки від її використання збільшаться, зростуть надходження до місцевих бюджетів», - зазначив Віталій Коваль.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні понад 31 тис га земельних ділянок Держгеокадастр передав у 32 ОТГ. З них лише трохи більше половини мають оформлене право комунальної власності. Зволікання з його реєстрацією призводить до втрат місцевих бюджетів, адже не надходять податки від оренди.

    Недоотриманню коштів на місцях сприяє і відсутність земельних торгів. Така ситуація спостерігається у 24 ОТГ області. На сьогодні через аукціон орендарям передано право на користування лише 818 гектарами. Найкраще в цьому напрямку спрацювали Миляцька, Бабинська, Мирогощанська ОТГ.

    Разом з тим, деякі власники паїв не укладають договори оренди землі із підприємствами та фермерами, щоб неофіційно отримувати орендну плату. Таким чином, місцеві бюджети також втрачають кошти, адже не надходить податок на доходи фізичних осіб.

    «Аудит земельних ділянок дозволить вирішити кілька питань. Передусім, реєстрація права оренди захистить орендаря від рейдерських захоплень. Актуальність оформлення збільшується в рази, враховуючи запровадження у 2021 році ринку землі. Окрім того, офіційні земельні відносини сприяють наповненню бюджетів. Оформлення навіть половини земель, що наразі не використовується, забезпечить збільшення надходжень до місцевих бюджетів в межах 15 мільйонів гривень», - наголосив Віталій Коваль.

    Для проведення аудиту керівник області доручив створити робочі групи з представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, управління Держгеокадастру, податкової і нацполіції. Вони аналізуватимуть кожну земельну ділянку державної та комунальної власності, зокрема, щодо використання, на яких підставах та розміру орендної плати. Будуть максимально вживатися заходи щодо оформлення офіційних відносин «землевласник-користувач», активізують земельні торги. Одночасно буде проведений аналіз використання розпайованих земель, активізовано оформлення використання невитребуваних паїв, ділянок під польовими дорогами, неуспадкованих земельних ділянок.

    У разі виявлення грубих порушень законодавства комісії направлятимуть матеріали до правоохоронних органів.



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....