На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

10 червня 2020
Держава надає підтримку підприємцям без найманих працівників

 

         За інформацією Рівненського обласного центру зайнятості, відтепер допомога по частковому безробіттю на період карантину може виплачуватися фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.

         Це передбачає Постанова КМУ від 3 червня 2020 року № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

         Щоб отримати допомогу, ФОПи повинні звернутися до центрів зайнятості за місцем сплати єдиного внеску і зібрати необхідний пакет документів. ЇЇ оформлюють упродовж 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності.

            

         Сума допомоги по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Вона надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

         Із допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

         Отримати кваліфіковану консультацію щодо оформлення допомоги можна у будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі.

         Рівненський обласний центр зайнятості інформує, загалом державою надано 4,7 млрд грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Правом на отримання такої допомоги вже скористалися тисячі суб’єктів малого та середнього підприємництва, що використовують найману працю. Станом на 05 червня в Україні вже прийнято 10 862 позитивні рішення щодо надання допомоги для покриття витрат на заробітну плату 110 202 працівникам.

         Зокрема, на Рівненщині прийнято понад 650 позитивних рішень для покриття витрат на зарплату для 6057 працівникам.

 

 



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....