На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

12 жовтня 2020
Уряд ухвалив рішення щодо залучення додаткових 260 млн гривень задля збільшення кількості тестів на COVID-19

 

         9 жовтня, під час засідання Кабінету Міністрів України було прийнято низку важливих нормативних документів, які направлені на посилення боротьби з коронавірусною хворобою. Про це під час брифінгу заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

         “Зокрема, за ініціативою МОЗ була прийнята постанова Кабінету Міністрів, яка вдосконалює програму державних гарантій державного обслуговування в частині сплати за лікування COVID-19. А саме, ми запровадили додаткові коефіцієнти при розрахунку фактичної вартості медичних послуг, які залежать від кількості хворих на COVID-19”, - зазначив очільник МОЗ.

         За його словами, цією постановою введено додатковий коефіцієнт при лабораторному дослідженні. Тобто лікарні, які можуть проводити відповідні лабораторні дослідження методом ПЛР, будуть отримувати за це додаткові кошти. У такий спосіб планується стимулювати збільшення кількості тестувань.

         “Також був прийнятий документ, яким затверджений механізм пілотного проекту реалізації й закупівлі специфічної, гіперімунної плазми крові. Ця плазма містить антитіла. Це потрібно для того, щоб ми могли виготовляти гіперімунний глобулін. Це новий лікарський засіб, його клінічні випробування зараз здійснюються деякими країнами світу”, - підкреслив Міністр.

                      

         Крім цього, під час засідання Уряду була затверджена постанова щодо залучення додаткових 260 млн гривень на збільшення кількості тестувань на коронавірус. З цих коштів 100 млн гривень будуть направлені на контрактування приватних лабораторій і лабораторій інших форм власності для здійснення тестувань методом ПЛР.

         “Цим рішенням ми розраховуємо на збільшення кількості тестів, які робляться нашим громадянам безоплатно. Ще 160 млн гривень направлені на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання”, - додав Максим Степанов.

         Окремо Міністр також зазначив, що Урядом була прийнята постанова щодо виділення 571 млн 035 тис. гривень регіонам на забезпечення киснем ліжок, які знаходяться в лікарнях, виділених для лікування хворих на коронавірус, а також постанова, яка вносить зміни щодо спрощення процедури закупівлі новітніх тест-систем на антиген.



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....