На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

12 жовтня 2020
Спільна заява Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди

 

м. Київ, 12 жовтня 2020 року

Ми, президенти України та Республіки Польща:

         Наголошуємо на важливості українсько-польських двосторонніх відносин, які мають характер стратегічного партнерства. Висловлюємо свою волю до їхнього всебічного розвитку на благо наших суспільств і економік. Погоджуємося, що пандемія коронавірусу суттєво вплинула на глобальний та регіональний порядок. Ми наголошуємо на необхідності посилення міжнародної співпраці задля подолання нових викликів і загроз.

         Наголошуємо на повазі України та Республіки Польща до міжнародного права та основних принципів міжнародних відносин, одночасно закликаючи до припинення незаконної окупації Автономної Республіки Крим та агресії, що триває на Донбасі. Республіка Польща висловлює зацікавленість щодо взаємодії з Україною у межах міжнародної платформи з деокупації Автономної Республіки Крим.

         Україна та Республіка Польща наголошують на праві громадян усіх країн визначати своє майбутнє в результаті демократичних виборів.

         Республіка Польща підтверджує свою підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

         Засуджуємо злочини проти людяності, зокрема вчинені на ґрунті ненависті, і вважаємо, що вони не можуть бути жодним чином виправдані. Визнаємо важливість гідного вшанування пам’яті невинних жертв конфліктів і політичних репресій ХХ століття. Наголошуємо на необхідності забезпечення можливості пошуку та ексгумації цих жертв в Україні та Польщі, щоб віддати належне їхній пам’яті та їхнім ще живим родичам і нащадкам у дусі пошанування історичної правди.

         Президенти України та Польщі засуджують акти наруги над українськими памятками культури й місцями памяті в Польщі і польськими памятками культури й місцями памяті в Україні, а також закликають відповідні органи влади здійснювати належну опіку над ними.

         Ми підтверджуємо важливість захисту прав національних меншин в Україні та Республіці Польща, зокрема в галузі освіти, відповідно до взятих міжнародних зобов'язань та двосторонніх угод. Засади функціонування шкіл польської меншини в Україні та шкіл української меншини в Польщі будуть врегульовані угодою між нашими урядами в окремому порядку.

         Підтверджуємо налаштованість обох держав взаємодіяти з метою подальшого поглиблення відносин України з Європейським Союзом на принципах асоціації та глибокої економічної інтеграції. Позитивно оцінюємо підсумки 22-го Саміту Україна – Європейський Союз, який відбувся 6 жовтня цього року.

         Україна висловлює вдячність Республіці Польща за практичну підтримку євроатлантичних прагнень України, передусім у процесі реформування національного сектору безпеки та оборони відповідно до стандартів НАТО. Обидві сторони наголошують на важливості надання Північноатлантичним альянсом Україні статусу партнера з розширеними можливостями.

         Українська сторона підтверджує незмінність курсу держави на реалізацію комплексу амбітних реформ, зміцнення верховенства права та подолання корупції. Польська сторона підтверджує готовність надавати подальшу підтримку системним перетворенням в Україні.

         Підтверджуємо необхідність подальшого розвитку можливостей і потенціалу литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

         Наголошуємо на важливості взаємовигідного економічного співробітництва з метою повного використання можливостей, що пропонуються українським і польським ринками в контексті функціонуючої поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. Вбачаємо необхідність невідкладно активізувати роботу Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Інтересам двох держав відповідає зростання обсягів взаємних інвестицій в Україні та Польщі, для чого важливо створювати сприятливі умови для ведення бізнесу.

         Підкреслюємо необхідність подальшої співпраці в енергетичній сфері задля зміцнення енергетичної безпеки в регіоні та Європі в цілому. Бачимо важливість підвищення надійності та диверсифікації постачання енергоносіїв, а також забезпечення прозорості енергетичного сектору.

         Підкреслюємо необхідність співпраці з метою посилення ролі нашого регіону як важливого транспортно-транзитного, інфраструктурного та інноваційно-інвестиційного центру для Європейського континенту.

         Республіка Польща підтримує поглиблення співпраці України з ініціативою «Тримор’я».

         Заявляємо про необхідність продовження роботи Консультаційного комітету Президентів України та Республіки Польща, наступне засідання якого в повному складі відбудеться у Варшаві.

         Визнаємо, що гуманітарна та культурна співпраця залишається важливою частиною двостороннього порядку денного та буде спрямована на сприяння міжлюдським контактам, розробці нових ініціатив та реалізації спільних проектів у сферах освіти, науки, охорони здоровя, спорту, молодіжних обмінів, туризму.

Володимир Зеленський                                                           Анджей Дуда



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....