На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

20 жовтня 2020
Субсидії на опалювальний сезон 2020-2021

 

За законодавством України право на отримання житлової субсидії мають домогосподарства, чиї витрати на оплату житлово – комунальних послуг перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї. У зв’язку з тим, що в неопалювальний період розмір платежів значно менше, у багатьох домогосподарств на літній період субсидія призначена в розмірі «0», але з початком опалювального сезону, а саме з 16 жовтня 2020 року по 15 квітня 2021 року включно буде проведено розрахунок субсидії з урахуванням опалення житлових приміщень.

Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020рр., субсидії на наступний період призначено без звернень громадян, навіть домогосподарствам, яким субсидія раніше була призначена за рішенням комісії. 

Як буде призначатися субсидія тим, хто звертається вперше?

Заява та декларація може бути направлена на адресу управління поштою або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Чи не припиниться надання субсидії на період карантину?

Заборонено на період карантину припинення надання житлової субсидії крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема: у разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення; у разі смерті одинокої особи.

Як можуть отримати субсидію ті, хто втратили роботу в період карантину?

Громадянам, які втратили роботу в період карантину відповідно до п.1 ч.1 ст.40 КЗпПУ, і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія призначатиметься на підставі заяви про призначення житлової субсидії та інформації центру зайнятості про їх перебування на обліку.

При цьому в розрахунку субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої зарплати. 

Чи буде при розрахунку житлової субсидії застосований збільшений базовий відсоток плати за житлово-комунальні послуги 20% замість15%?

Збільшення базового відсотка плати за житлово-комунальні послуги проводитиметься з 1-го числа місяця, наступного за місяцем, у якому буде відмінено карантин.

Які соціальні нормативи застосовуваються при наданні житлової субсидії з 1 жовтня 2020 року?

На період карантину розрахунок житлової субсидії проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, а саме для холодного водопостачання, водовідведення, газопостачання на приготування їжі і підігрів води, електропостачання, незалежно від кількості днів карантину на місяць.

 

Чи потрібно у жовтні іти в управління соцзхаисту, щоб оформити субсидію на зиму?

 

         Якщо у травні субсидію перепризначено на новий період – 2020-2021рр. – у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично. При перерахунку у жовтні 2020 року братимуться до уваги доходи за 1-2 квартали 2020 року.

 

Про що обов’язково потрібно повідомити.

 

Чинним законодавством передбачено, що громадянин, якому призначено  житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних  днів повідомити про  зміну соціального статусу як  членів домогосподарств, так і членів їх сімей, зміну у складі  зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, сімейного стану та інші зміни, які впливають на право або розмір субсидії. Також необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда та причепа), у разі придбання або набуття права власності в інший спосіб житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, якщо придбання відбулося протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

           Місяцем звернення за призначенням субсидії вважається не тільки місяць, коли подається заява, але і місяць, коли проводиться перепризначення субсидії на новий термін в автоматичному режимі, щороку це травень місяць.

            Міністерство фінансів України щомісяця направляє Міністерству соціальної політики України для відпрацювання інформацію (верифікація державних виплат)  про різні придбання одержувачами соціальних допомог, які перевищують 50 тисяч гривень. У разі  неповідомлення заявником протягом 30 календарних днів про зміни і якщо даний факт виявлено в ході перевірки  (верифікації), надання житлової субсидії припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому їх  виявлено.

         

           За додатковою інформацією просимо звертатись за телефоном (03659) 6 35 92. 

                      



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....