На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

11 листопада 2020
Володимир Зеленський: Зменшення бойових втрат з української сторони в рази – це результат роботи українських військових, дипломатів і делегації в ТКГ

 

         За 103 дні дії встановленого з 27 липня режиму припинення вогню на Донбасі кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Але Україна все ще має бойові втрати, тому так важливо продовжувати рух у напрямку припинення війни та досягнення миру, заявив Президент Володимир Зеленський.

         «На жаль, є три бойові втрати за цей час, за 103 дні режиму припинення вогню. Абсолютної тиші немає, на жаль. Але якщо побачити реальні цифри, то розуміємо, що за ці 103 дні в п'ять з половиною разів зменшилася кількість обстрілів і вдесятеро – кількість загиблих українських військових», – заявив Глава держави, перебуваючи з робочою поїздкою на Донбасі.

         Президент зазначив, що зменшення кількості бойових втрат з української сторони це результат роботи українських військових, дипломатів, делегації України в Тристоронній контактній групі та глави делегації Леоніда Кравчука.

         «Це початок шляху до відновлення нашої територіальної цілісності й до припинення війни. Без таких складних кроків не буде того бажаного результату», – наголосив Володимир Зеленський.

         Глава держави висловив переконання, що встановлення миру на Донбасі можливе.

         «Без віри не можна перемогти. Без віри не можна жити. І без віри, я впевнений, усе було б заморожено, як і в попередні роки, і не було б ніяких кроків уперед. Тому з цією вірою живемо. Але не тільки з вірою та словами, а й з реальними кроками», – сказав він.

         Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначив, що переговорний процес триває на декількох майданчиках, і вже можна говорити про певні досягнення.

         Так, у п’ятницю Глава держави разом з представниками дипломатичних місій відвідали новий сучасний КПВВ «Щастя» на лінії розмежування. Цей та ще один КПВВ в Золотому почнуть працювати 10 листопада, відповідно до домовленостей, досягнутих у межах Тристоронньої контактної групи за підтримки міжнародних партнерів України.

   

         «Якщо ми говоримо про Тристоронню контактну групу, останні події цього тижня – Україна представила свій план дій, який надісланий пані Грау (спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау. – Ред.) у ТКГ. Тобто цей план дій передбачає всі необхідні умови щодо припинення війни на Донбасі. Тому я сподіваюся, що він почне розглядатися вже наступного тижня», – зазначив керівник Офісу Президента.

         За словами Андрія Єрмака, у вівторок, 10 листопада, продовжиться робота Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції.

         «А 13 листопада ми домовилися про проведення відеоконференції радників у Нормандському форматі. Я думаю, що ми теж розглянемо пропозицію української сторони. Продовжимо говорити і в одному форматі, і в другому про такі важливі речі, як повернення наших людей, які сьогодні незаконно утримуються на непідконтрольній території», – повідомив керівник Офісу Президента України.

         Він наголосив, що українська сторона в режимі 24/7 працює над тим, щоб наблизити мир на сході країни.

         «Це є пріоритетом Президента Володимира Зеленського, пріоритетом всієї команди», – додав Андрій Єрмак.



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....