На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Новини

23 грудня 2020
Територіальні громади Рівненщини отримали у власність 70 тисяч гектарів землі

 

         Як повідомляють у Рівненській ОДА, минулого тижня в області завершився процес передачі державної землі. Головним управлінням Держгеокадастру у Рівненській області передано 70 тисяч гектарів землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність громадам області. Тепер усі громади зможуть використовувати кошти від землекористування для свого розвитку.

         Нагадаємо, значно прискорив передачу земель у власність громад Указ Президента від 15.10.2020 № 449/2020. Документ передбачає передачу земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності. Саме цей важливий крок завершить реформу з децентралізації.

         Як розповідає перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру у Рівненській області Микола Шустов, підготовка до процесу та передача земель розпочалася ще в лютому 2018 року.

         «Проведено велику роботу по аудиту та інвентаризації таких земель, громади отримали землю з кадастровими номерами. Переваги такої передачі землі в тому, що громадам не потрібно виготовляти генеральний план, а отже вони збережуть кошти та час. І найголовніше – уся інвентаризація земель проведена за рахунок держави», - зазначає Микола Шустов.

         За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, відтепер територіальні громади зможуть ефективно справляти плату за землю, планувати довгостроковий розвиток територій, залучати інвесторів, створювати умови для розвитку туризму.

          

         «Місцева громада стає господарем на своїй землі. Аде саме на місцях найкраще знають, де будувати дитсадки, школи чи лікарні, створювати промислові зони або ж парки. Деякі ділянки можна буде здати в оренду та поповнювати власні бюджети за рахунок податку на землю. Одним словом, територіальні громади отримають багато переваг, що дозволить стати їм більш спроможними», - переконаний Ігор Тимошенко.

         Таким чином, економічний ефект цього етапу для громад залежатиме від того, як виважено й активно громади зможуть розпорядитися цією землею.

         Варто зазначити, що лише у грудні 2020 громади Млинівщині отримали майже 600 гектарів. Зокрема, Бокіймівська ОТГ – 136, 6 га, Млинівська ОТГ – 366, 1 га, Острожецька ОТГ – 3,6 га, Ярославицька ОТГ – 80,1 га.

         Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що передані в комунальну власність органам місцевого самоврядування.



Архів новин »
Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....