На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
Про порядок використання печаток і штампів в районній державній адміністрації


  
УКРАЇНА

 

МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

 

03 січня 2017 року                                                            № 1

 

 

Про порядок використання печаток

і штампів в районній державній

адміністрації

 

Керуючись статтею 6, пунктом 1 частини першої статті 39, частиною першою статті 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 18.06.2015 № 1000/5 “Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України  22.06.2015 за № 736/27181, Інструкції з діловодства в апараті Млинівської районної державної адміністрації, затвердженої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 23 березня 2012 року № 93, наказу Міністерства юстиції України від 29 грудня 2015 року № 2790/5 “Про врегулювання відносин, пов’язаних зі статусом державного реєстратора”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.12.2015 за № 1667/28112:

 

1. Затвердити Інструкцію про порядок виготовлення, обліку, зберігання, використання та знищення печаток і штампів районної державної адміністрації (далі - Інструкція) згідно з додатком 1.

 

2. Затвердити склад комісії з перевірки наявності печаток і штампів в районній державній адміністрації згідно з додатком 2.

 

3. Визначити відповідальних за зберігання і використання печаток і штампів районної державної адміністрації згідно з додатком 3.

 

4. Структурним підрозділам районної державної адміністрації забезпечити виконання норм, визначених Інструкцією.

 

 

 

2

 

5. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 28.03.2016 № 80 “Про облік, зберігання і використання печаток і штампів в апараті районної державної адміністрації”, від 22.06.2016 № 161 “Про облік, зберігання і використання печаток і штампів у секторі державної реєстрації районної державної адміністрації”.

 

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату районної державної адміністрації Радчук В.В.

 

 

 

В.о.голови адміністрації                                                                       Л.Мельнишин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до розпорядження голови

районної державної адміністрації

03.01.2017  № 1

 

 

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок виготовлення, обліку, зберігання, використання та знищення

печаток і штампів районної державної адміністрації

 

Загальні положення

 

1. Інструкція про порядок виготовлення, обліку, зберігання, використання та знищення печаток і штампів районної державної адміністрації (далі - Інструкція) розроблена відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 18.06.2015 № 1000/5 “Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України  22.06.2015 за № 736/27181, Інструкції з діловодства в апараті Млинівської районної державної адміністрації, затвердженої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 23 березня 2012 року № 93 та визначає єдині вимоги щодо використання печаток і штампів в райдержадміністрації.

2. У Млинівській райдержадміністрації печатки та штампи виготовляються у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 1995 року № 672 “Про затвердження зразків і описів гербових печаток, печаток без зображення Державного Герба України, бланків і вивісок обласних, Київської та Севастопольської міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій” (зі змінами), положень про структурні підрозділи райдержадміністрації.

3. В апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації використовуються печатки із зображенням Державного Герба України і повного найменування установи (далі - гербова печатка), а також інші печатки без зображення Державного Герба України та штампи.

4. У порядку, встановленому чинним законодавством, організаційно-розпорядчі, адміністративно - господарські, фінансові, бухгалтерські та інші документи, що створені в апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації, копії цих документів скріплюються печатками, а на вхідних документах проставляються штампи.

 

Виготовлення та облік печаток і штампів

 

1. Виготовлення печаток і штампів, що використовуються в апараті райдержадміністрації покладається на відділ документообігу і контролю та фінансово-господарський відділ апарату районної державної адміністрації, у структурних підрозділах райдержадміністрації - на визначених працівників.

 

2

 

2. Для виготовлення печаток або штампів керівник структурного підрозділу райдержадміністрації надає мотивовану заявку (із зазначенням відповідного опису печатки або штампа) першому заступнику голови, заступнику голови або керівнику апарату райдержадміністрації відповідно до розподілу функцій та повноважень. Після узгодження із головою райдержадміністрації, за наявності необхідного фінансування, відділ документообігу і контролю спільно з фінансово-господарським відділом апарату районної державної адміністрації вживає заходів щодо виготовлення заявлених печаток або штампів. Виготовлені печатки або штампи надаються заявнику під розпис їх обліку з порядком, визначеним цією Інструкцією.

Для зручності у роботі допускається виготовлення апаратом та структурними підрозділами райдержадміністрації штампів із зазначенням або без зазначення найменування установи (для реєстрації вхідних та вихідних документів, контролю, грифів обмеження доступу тощо).

3. В районній державній адміністрації здійснюється облік печаток та штампів з повним найменуванням установи, що використовуються в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації.

Такий облік ведеться в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації, які не мають статусу юридичної особи - відділом документообігу і контролю апарату райдержадміністрації.

Облік ведеться в журналі за формою, визначеною наказом Міністерства юстиції України від 18.06.2015 № 1000/5 “Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях”, зареєстровано в Міністерстві юстиції України  22.06.2015 за № 736/27181.

4. Журнал обліку печаток і штампів включається до номенклатури справ апарату райдержадміністрації. Аркуші журналу нумеруються, прошиваються та скріплюються печаткою із зображенням Державного Герба України.

5. За відповідність печаток нормам діючого законодавства, відповідальність несуть керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

Використання печаток і штампів

 

1. На документах, що засвідчують права громадян і юридичних осіб, на яких фіксується факт витрати коштів і проведення операцій з матеріальними цінностями, підпис посадової (відповідальної) особи скріплюється гербовою печаткою.

Перелік інших документів, підписаних головою районної державної адміністрації, заступниками голови, керівником апарату районної державної адміністрації, підписи на яких скріплюються гербовою печаткою, визначається Інструкцією з діловодства в апараті Млинівської районної державної адміністрації.

 

 

3

 

2. Печатки і штампи без зображення Державного Герба України використовуються для:

- посвідчення копій документів, що надсилаються;

- засвідчення розмножених примірників розпорядчих документів;

- засвідчення факту реєстрації вхідних документів;

- інших відміток довідкового характеру;

- опечатування пакетів, бандеролей, шаф, дверей, сейфів тощо.

3. Відбиток печатки ставиться таким чином, щоб він охоплював останні декілька літер найменування посади особи, яка підписала документ, але не на підпис посадової особи, або на окремо виділеному для цього місці з відміткою «МП».

4. Особи, які несуть персональну відповідальність за використання та зберігання печаток і штампів в апараті та структурних підрозділах районної державної адміністрації визначаються розпорядженням голови районної державної адміністрації.

 

                                            Зберігання печаток і штампів      

 

1. Печатки і штампи районної державної адміністрації зберігаються у сейфах або металевих шафах. Передавати їх на зберігання працівникам, які не мають на це необхідних повноважень, виносити за межі виділеного для цих цілей приміщення, заборонено.

2. Перевірка наявності печаток і штампів, стану дотримання режиму їх використання та зберігання, обґрунтованості знищення здійснюється щороку комісією з перевірки наявності печаток і штампів.

Така комісія в районній державній адміністрації утворюється розпорядженням голови районної державної адміністрації.

Про результати перевірки наявності печаток і штампів робляться відмітки в журналі обліку після останнього запису.

У разі порушення правил обліку, використання і зберігання печаток і штампів, комісія проводить службове розслідування, результати якого оформлюються актом довільної форми та доводяться до відома голови районної державної адміністрації.

3. У разі втрати печатки або штампа відповідальний за їх збереження повідомляє про це першого заступника голови, заступника голови або керівника апарату райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень. За фактом втрати печатки або штампа проводиться службове розслідування, результати якого доводяться до відома голови райдержадміністрації для прийняття відповідного рішення.

4. Контроль за дотриманням порядку обліку, використання і зберігання гербових печаток, інших печаток без зображення Державного Герба України і штампів, в апараті районної державної адміністрації покладається на керівника апарату районної державної адміністрації, у структурних підрозділах - на керівника підрозділу.

 

4

 

Знищення печаток і штампів

 

1. Зіпсовані печатки та штампи або такі, що втратили практичне значення, підлягають знищенню. Знищення відібраних печаток і штампів в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації проводиться комісією із знищення печаток і штампів, яка утворюється розпорядженням голови райдержадміністрації або наказом керівника структурного підрозділу з оформленням відповідного акта.

2. Зіпсовані печатки та штампи або такі, що втратили практичне значення, в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації, підлягають зняттю з обліку у фінансово-господарському відділі апарату районної державної адміністрації або відповідальним працівником структурного підрозділу з подальшим знищенням.

 

 

Керівник апарату адміністрації                                                    В.Радчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                    Додаток 2

                                                                                     до розпорядження голови

районної державної адміністрації

                                                                                     03.01.20171

 

 

СКЛАД

комісії з перевірки наявності печаток і штампів

в районній державній адміністрації

 

Радчук                                               - керівник апарату райдержадміністрації,

Валентина Володимирівна            голова комісії

 

Зух                                                    - начальник відділу документообігу і

Наталія Володимирівна                                   контролю апарату райдержадміністрації, секретар комісії

 

Члени комісії

 

Герінович                                           - головний спеціаліст з питань режимно-Наталія Володимирівна                   секретної роботи апарату

                                                        райдержадміністрації

 

Ківачук                                              - начальник фінансово-господарського

Світлана Олексіївна                                       відділу апарату райдержадміністрації

 

Реміз                                        - начальник юридичного відділу

Світлана Андріївна                      апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

Керівник апарату    адміністрації                                                 В.Радчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до розпорядження голови

районної державної адміністрації

03.01.2017 1

 

 

Список осіб,

відповідальних за зберігання і використання печаток і штампів

районної державної адміністрації

 

Найменування печаток, штампів

Відповідальна особа

1

2

- Гербова печатка райдержадміністрації “Україна Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області 04057712”, - печатка “Україна Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області Загальний відділ”,

- печатка “Україна Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області Для пакетів”,

- кутовий штамп “Україна Млинівська районна державна адміністрація, 35100, смт. Млинів,   вул. Народна, 1 Тел. 6-45-85”,

- штампи “Млинівська районна державна адміністрація”, “Прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації”, “Млинівська районна державна адміністрація Вхідний”, “Підлягає поверненню Млинівській районній державній адміністрації до”, “Млинівська районна державна адміністрація Додаток вх.№”, “Взято на контроль”,

- металева печатка “Млинівська районна державна адміністрація 2”,

- нумератор бланків

- начальник відділу документообігу і контролю апарату районної державної  адміністрації Зух Н.В.,  на  період  її відсутності - головний спеціаліст  відділу документообігу і контролю апарату районної державної адміністрації - Шендера О.М.

 

 

- печатка “Україна Млинівська районна державна адміністрація РЕЖИМНО-СЕКРЕТНИЙ ОРГАН”,

- печатка “Україна Млинівська районна державна адміністрація Режимно-секретний орган ДЛЯ ПАКЕТІВ”,

- металеві печатки,

- штампи “РСО Млинівської РДА вх.№__ від ___ ___ 20__р.”, “інв. № ___ ”, “ТАЄМНО Конвертував ___”, “Для службового користування”

- головний спеціаліст з питань режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації  Герінович Н.В., на період її відсутності - начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації - Лінник В.М.

 

- Гербова печатка “Україна Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області Відділ ведення Державного реєстру виборців”

- начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Єрмакова І.Д., на період її відсутності - головний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Марцев С.М.

- Гербова печатка державного реєстратора “*державний реєстратор*Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області*1*”

 

- державний реєстратор юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань сектору державної реєстрації Млинівської райдержадміністрації Михальчук М.А.

- Гербова печатка державного реєстратора “*державний реєстратор*Млинівська районна державна адміністрація Рівненської області*2*”

 

- державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень сектору державної реєстрації Млинівської райдержадміністрації Кучер О.В.

 

 

 

 

Керівник апарату адміністрації                                                     В.Радчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....