На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
28



 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 


 
 
 


УКРАЇНА
 

МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

голови районної державної адміністрації

 

 

02 лютого 2017 року                                                                           № 28

 

 

Про районну програму «Дитяче

харчування у загальноосвітніх

навчальних закладах на 2017 рік»

 

На виконання статті 22 Закону України «Про загальну середню освіту», статті 25 Закону України «Про освіту», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 02.02.2011

№ 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» (зі змінами внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України від 11.02.2012 № 1 та від 18.01.2016 № 16),  Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005  № 242/329, рішення Млинівської районної ради від 27.12.2016 № 178 «Про районний бюджет на 2017рік» та з метою організації дитячого харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах району:

 

            1. Схвалити районну програму «Дитяче харчування у загальноосвітніх навчальних закладах на 2017 рік» (далі – Програма) згідно з додатком.

 

2. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації подати Програму на затвердження районній раді в установленому порядку.

        

    3. Фінансовому управлінню та відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації   при внесенні змін до районного бюджету на 2017 рік передбачити кошти на фінансування заходів Програми.

 

4. Виконавцям забезпечити виконання заходів, передбачених Програмою, про що інформувати райдержадміністрацію до 20 грудня                2017 року.

 

            5. Рекомендувати Млинівській селищній, Острожецькій, Підлозцівській сільським радам прийняти відповідні програми та забезпечити їх реалізацію.

 

         6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

 

 

 

В. о. голови адміністрації                                                                Л. Мельнишин

 

 

                                                                           Додаток

                                                                                     до розпорядження голови                                                                             райдержадміністрації

                                                                           02.02.2017 № 28              

 

 

Районна програма

«Дитяче харчування у загальноосвітніх навчальних

закладах на 2017 рік»

 

1. Загальні положення

 

Районна програма «Дитяче харчування у загальноосвітніх навчальних закладах на 2017 рік» розроблена на виконання статті 22 Закону України «Про загальну середню освіту», статті 25 Закону України «Про освіту», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 02.02.2011 року № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» (зі змінами внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України №1 від 11.02.2012 та №16 від 18.01.2016), Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329, рішення Млинівської районної ради від 27.12.2016 № 178 «Про районний бюджет на 2017рік».

Одним з основних завдань сучасної освітньої політики при організації навчально-виховного процесу є збереження здоров’я та формування здорового способу життя у підростаючого покоління. При цьому важливе значення має організація харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, дотримання фізіологічних та санітарних норм, забезпечення продуктами натурального походження з високою харчовою і біологічною цінністю, формування відповідального ставлення дітей до власного здоров’я та вироблення навичок здорового способу життя, формування культури харчування з ранніх дитячих років.

         Розробка Програми обумовлена необхідністю фінансової підтримки у вирішенні питання забезпечення належного харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах району.

 

 

 

 

 

2. Мета Програми

 

      Основною метою Програми є:

         - забезпечення дітей повноцінним збалансованим харчуванням з метою зменшення кількості захворювань дітей, підвищення їх розумової і фізичної діяльності;

         - забезпечення безоплатним харчуванням дітей пільгових категорій, визначених Програмою;

         - активізація ролі громадськості у вирішенні проблем організації правильного харчування із залученням органів місцевого самоврядування, батьків та спонсорів, здійснення контролю з боку громадськості.

 

               Доцільність створення даної Програми обумовлена:

- турботою про збереження та поліпшення стану здоров’я дітей;

         -  необхідністю створення умов для організації повноцінного і якісного харчування як  важливої складової для розвитку дитячого організму;

         -  впровадженням єдиного циклічного меню у всіх навчальних закладах району;

         - створенням єдиної системи організації харчування, яка забезпечить раціональне, ефективне і прозоре використання бюджетних коштів.   

 

3. Завдання  Програми

 

Основними завданнями Програми є:

         - забезпечення безоплатним гарячим харчуванням дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції;

 - забезпечення безоплатним гарячим харчуванням учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям”;

- забезпечення безоплатним гарячим харчуванням учнів 1-4 класів;

         - забезпечення якісного і збалансованого харчування, організація дієтичного харчування.

 

                            4. Фінансування Програми

 

Фінансове  забезпечення Програми в частині безоплатного харчування   дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям”, учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів  фінансується  із районного бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Прогнозований обсяг фінансування з районного бюджету Програми становить: 659,0 тис.грн.  Обсяги фінансування Програми можуть переглядатися при внесенні змін до районного бюджету на 2017 рік.

 

 

5. Основні заходи Програми

 

 Організація  харчування дітей в навчальних закладах району

 

 

№ пор

Основні напрями та заходи програми

Відповідальні виконавці

 

 

 

 

 

Термін виконання

Всього по програмі

(тис. грн.)

 

 

Районний бюджет

Інші джерела: фінансування

 не заборонені законодавством

1

Організація харчування  дітей учасників антитерористичної операції.

 

Відділ освіти, молоді та спорту

районної державної адміністрації спільно з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів

2017

42,0

42,0

 

2

Організація харчування учнів

5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу

малозабезпеченим сім'ям”.

Відділ освіти, молоді та спорту

 районної державної адміністрації спільно з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів

2017

77,0

77,0

 

3.

Організація харчування учнів

1-4 класів

Відділ освіти, молоді та спорту

 районної державної адміністрації спільно з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів

2017

540,0

540,0

 

Всього:

 

 

659,0

659,0

 

 

 

Керівник апарату райдержадміністрації                                     В.Радчук

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                    




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....