На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
94 дод


Додаток

до розпорядження

голови райдержадміністрації

_________­­­­_______№______

 

 

План заходів

на 2019-2020 роки з реалізації в Млинівському районі Стратегії

державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року

 

Профілактика наркозалежності та запобігання незаконному
вживанню наркотиків

1.  Проводити моніторинг заходів профілактики вживання психоактивних речовин і психічних розладів внаслідок вживання психоактивних речовин, за результатами якого розробити  пропозиції щодо удосконалення їх організації.

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня», відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації. 

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

 

2. Забезпечити  заклади освіти, заклади оздоровлення та відпочинку дітей, розважальні заклади  достатньою кількістю інформаційної та методичної літератури для  проведення заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру, зокрема в місцях дозвілля дітей та молоді, у тому числі під час оздоровлення (лекцій, бесід, конференцій, зустрічей, засідань за круглими столами тощо). 

 

Відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, виконавчі комітети сільських рад.

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

Подолання стигматизації та забезпечення захисту прав осіб,
які вживають психоактивні речовини

3. Організувати  проведення за участю громадськості інформаційно-роз’яснювальних семінарів і тренінгів для службовців органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, працівників освіти, правоохоронних органів, медичних, педагогічних та соціальних працівників
з метою запобігання та протидії дискримінації, формування толерантного ставлення до осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання психоактивних речовин
.

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня», відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, управління праці та соціального  захисту населення районної державної адміністрації, Млинівське відділення Дубенського відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області, виконавчі комітети  сільських рад.       

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

         Лікування   та   реабілітація

4. Дотримуватись стандартів надання  медичної допомоги особам з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання психоактивних речовин.

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня».      

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

 

 

5. Впровадити комплекс заходів, спрямованих на підвищення  ефективності програм замісної підтримувальної терапії щодо формування єдиної взаємозв’язаної лікувально-реабілітаційної системи як поетапного процесу повернення особи, яка вживає психоактивні речовини, до суспільного життя  та забезпечити надання соціальної реабілітації, соціальних, юридичних та послуг з працевлаштування.

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня».

 

 

 

Упродовж  2019 – 2020 років.

 

 

6. Впровадити  комплекс послуг з медичного обслуговування і соціальних послуг, пов’язаних із зниженням ризику і запобіганням поширенню ВІЛ-інфекції та інших хвороб серед осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання психоактивних речовин, зокрема споживачів ін’єкційних наркотиків.

 

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня».

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років. 

 

 

Удосконалення системи контролю за обігом наркотиків

7. Проводити профілактичні заходи, спрямовані на превенцію немедичного вживання наркозасобів, передусім серед дітей та молоді, та просвітницькі заходиу загальноосвітніх навчальних закладах щодо протидії наркоманії, шкідливого впливу вживання наркотичних засобів, а також запобігання та недопущення втягнення дітей у протиправну діяльність.

 

 

 

Відділ освіти, молоді і спорту районної державної адміністрації, Млинівське відділення Дубенського відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області, виконкоми сільських рад.

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

 

8. Забезпечений контроль за придбанням, зберіганням, відпустком, використанням та знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня».      

 

Упродовж 2019 – 2020 років.

 

9. Здійснювати заходи, спрямовані на виявлення та припинення кримінальних правопорушень,  пов`язаних з  незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів.

 

                    

Млинівське відділення Дубенського відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.  

 

Забезпечення доступності наркотичних лікарських засобів, сприяння розвитку паліативної допомоги та замісної підтримувальної терапії

 

10. Забезпечувати контроль за дотриманням  Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я  Млинівського району для розширення доступу до медикаментозного лікування.

 

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня», Млинівське відділення Дубенського відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

 

 

 

Упродовж 2019– 2020 років.  

 

11. Визначати потребу  у лікарських препаратах, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, для  надання паліативної допомоги, лікування больового синдрому у дітей та дорослих, замісної підтримувальної терапії.

                    

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня».

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.  

 

Деякі питання державної політики щодо наркотиків

12. Провести цикл засідань за круглими столами, конференцій, публічних дискусій тощо з метою підвищення ефективності профілактичних, лікувальних, медичних і соціальних реабілітаційних заходів щодо гармонізації наркоситуації в Млинівському районі.

                    

Комунальне некомерційне підприємство «Млинівська центральна районна лікарня», відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, служба у справах дітей районної державної адміністрації, Млинівське відділення Дубенського відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

 

 

 

Упродовж 2019 – 2020 років.  

 

 

Головний лікар комунального

некомерційного підприємства

«Млинівська центральна районна лікарня»                                    В.КОВАЛЬОВ

 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....