На головну

Нормативна база                              Мапа сайту

 
 квітня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 
і

                                  МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЇ

                            

             35100 смт Млинів, вул. Народна, 1,  тел.факс (03659)6-45-85, e-mail: mlunrda@rv.gov.ua

і
№ 38 від 10.02.11


УКРАЇНА

МЛИНІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

голови районної державної адміністрації

 

10 лютого 2011 року

 

  № 38

Про організацію забезпечення населення району засобами радіаційного та хімічного захисту

 

 

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 11 січня 2011 року № 7 „Про забезпечення населення Рівненської області засобами радіаційного та хімічного захисту”, відповідно до статті 17 Закону України „Про місцеві державні адміністрації, статей 15, 32 Закону України „Про захист населення  і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру”, статей 16, 35 Закону України “Про правові засади цивільного захисту”, постанови Кабінету Міністрів України  від 19 серпня 2002 року № 1200 „Про затвердження Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту”, наказу МНС України від 2 лютого 2005 року № 59 „Про затвердження Порядку видачі непрацюючому населенню засобів індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2005 року за № 222/10502, та з метою забезпечення населення та особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту:

1.          Затвердити положення про пункти видачі населенню та особовому складу невоєнізованих формувань засобів радіаційного та хімічного захисту згідно з додатком 1.

2.          Затвердити пункти видачі засобів радіаційного та хімічного захисту для непрацюючого населення та особового складу невоєнізованих формувань згідно з додатком 2.

3.          Сільським та селищному головам, керівникам потенційно-небезпечних об’єктів, підприємств, організацій та установ незалежно від форми власності:

3.1. Визначити та до 10 березня 2011 року погодити з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації обсяги забезпечення працюючого населення засобами радіаційного та хімічного захисту, їх типи, місця зберігання.

3.2. Організувати накопичення і зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин (протигаз ГП-7) для особового складу невоєнізованих формувань відповідно до Інструкції з тривалого зберігання засобів радіаційного та хімічного захисту, затвердженої наказом МНС України від 16 грудня 2002 року  № 330.

3.3. Інформацію про хід виконання розпорядження та обсяги накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту подавати щороку до
01 січня відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації.

4.          Районним пунктом видачі засобів радіаційного та хімічного захисту визначити самостійну державну пожежну частину № 17 Млинівського районного відділу управління МНС в області. Особовий склад районного пункту видачі призначити з числа службовців даного підрозділу.

5.          Рекомендувати:

5.1. Млинівському селищному та Острожецькому сільському головам своїми розпорядженнями призначити особовий склад та визначити приміщення під кущові пункти видачі засобів індивідуального захисту, призначити час і черговість його видачі.

5.2. Сільським головам рад, які отримують майно цивільної оборони з кущових пунктів, своїми розпорядженнями закріпити транспорт для вивезення майна з кущових пунктів, визначити приміщення під кінцеві пункти видачі, відповідальних осіб за одержання, доставку і розподіл майна.

6.          Керівникам агроформувань району  у випадку виникнення надзвичайних ситуацій мирного часу та на особливий період виділяти згідно заявок відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації вантажні автомобілі та призначати своїми наказами  вантажно-розвантажувальні команди по 5 чол. для доставки майна цивільної оборони до районного і кущових пунктів видачі засобів індивідуального захисту.

7.          Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 6 жовтня 2008 року № 365 “Про програму забезпечення непрацюючого населення Млинівського району засобами радіаційного та хімічного захисту на 2009-2013 роки”.

8.          Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови райдержадміністрації Поліщука Р.О.

 

 

Голова адміністрації

 

Г.Худик


Додаток 1

до розпорядження голови

райдержадміністрації

від 10 лютого 2011 року

№ 38

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про пункти видачі населенню та особовому складу невоєнізованих формувань засобів радіаційного та хімічного захисту

 

 

Загальні положення

 

Положення визначає завдання та порядок роботи пунктів видачі населенню засобів радіаційного і хімічного захисту  в умовах воєнного стану або у разі виникнення надзвичайної ситуації на потенційно небезпечних об'єктах господарювання в умовах мирного стану.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2002 року № 1200 „Про затвердження Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту ” у разі застосування ядерної та інших видів зброї масового знищення проти України в умовах воєнного стану або у разі виникнення надзвичайної ситуації на хімічно небезпечних об'єктах господарювання в умовах мирного стану населення забезпечується засобами радіаційного та хімічного захисту.

До засобів радіаційного та хімічного захисту населення на випадок надзвичайної ситуації у мирний і воєнний час належать:
засоби індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин;
промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин;
респіратори;
ватно-марлеві пов'язки.

 

Порядок створення пунктів видачі

засобів радіаційного та хімічного захисту

 

З метою своєчасної видачі засобів радіаційного і хімічного захисту  населенню, сільські та селищний голови, керівники потенційно-небезпечних об’єктів та суб'єкти господарювання створюють пункти видачі засобів радіаційного та хімічного захисту.

Пункти видачі засобів радіаційного та хімічного захисту (далі – пункти видачі) поділяються на:

 районні – пункти видачі, які створюються безпосередньо
на складах, де зберігаються засоби радіаційного та хімічного захисту, для видачі на кущові або об'єктові пункти видачі у штатних упаковках;

кущові – пункти видачі, які створюються у місцях розподілу засобів радіаційного та хімічного захисту для видачі їх на об'єктові пункти видачі;

об'єктові – пункти видачі, які створюються на об'єктах господарювання, в установах та організаціях для безпосередньої видачі засобів радіаційного та хімічного захисту населенню.

Об’єктові пункти видачі створюються для забезпечення:

непрацюючого населення та дітей віком до 1,5 року – на об`єктах житлово-комунального господарства та інших об’єктах з можливістю масового перебування людей;

учнів, студентів і викладачів – у навчальних закладах;

працюючого населення – безпосередньо за місцем роботи.

Місця створення пунктів видачі засобів радіаційного та хімічного захисту визначаються рішеннями сільських та селищного голів, а також суб’єктів господарювання.

Загальна кількість пунктів видачі повинна забезпечувати видачу засобів радіаційного та хімічного захисту населенню протягом 24 годин при пропускній спроможності одного об’єктового пункту видачі протягом 1 години роботи не менш ніж 180 – 200 осіб, відповідно до Плану розподілу і видачі засобів радіаційного і хімічного захисту району.

Термін вивезення засобів радіаційного та хімічного захисту з районного пункту до кущових та об’єктових пунктів видачі не повинен перевищувати 16 годин.

Термін приведення у готовність пункту видачі до прийому засобів радіаційного та хімічного захисту не повинен перевищувати 8 годин.

З питань підготовки до розгортання пунктів видачі засобів радіаційного та хімічного захисту керівники пунктів видачі взаємодіють з відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення районної державної адміністрації, районним відділом управління МНС в області та відповідним сільським (селищним) головою (керівником суб’єкта господарювання).

 

Організаційна структура пунктів видачі

засобів радіаційного та хімічного захисту

 

До складу об’єктових пунктів видачі, що розгортаються для видачі засобів радіаційного та хімічного захисту непрацюючому населенню, входять:

начальник пункту видачі;

заступник начальника пункту видачі;

відділення розвантаження та завантаження засобів радіаційного та хімічного захисту;

відділення видачі засобів індивідуального захисту органів дихання (фільтрувальних протигазів) дорослому населенню;

відділення видачі засобів індивідуального захисту органів дихання (камер захисних дитячих) для захисту дітей віком до 1,5 року;

відділення видачі дитячих фільтрувальних засобів індивідуального захисту органів дихання (фільтрувальних протигазів дітям віком від 1,5 до 7 років);

відділення видачі дитячих фільтрувальних засобів індивідуального захисту органів дихання (фільтрувальних протигазів дітям віком від 7 до 17 років);

відділення підготовки засобів індивідуального захисту органів дихання до використання.

До складу пунктів видачі, що розгортаються сільськими та селищним головами, іншими суб'єктами господарювання для забезпечення їх працівників засобами радіаційного та хімічного захисту входять:

начальник пункту видачі;

заступник начальника пункту видачі (технічний працівник, який здійснює загальний облік отриманих та виданих засобів радіаційного та хімічного захисту);

медичний працівник;

відділення розвантаження та завантаження засобів радіаційного та хімічного захисту;

декілька відділень видачі засобів індивідуального захисту органів дихання працівникам;

відділення підготовки засобів індивідуального захисту органів дихання до використання;

відділення технічної перевірки фільтрувальних протигазів;

відділення видачі інших засобів радіаційного та хімічного захисту.

Начальниками пунктів видачі, що розгортаються на об`єктах житлово-комунального господарства, в навчальних закладах, призначаються їх керівники (заступники керівників).

Начальниками пунктів видачі, що розгортаються сільськими та селищним головами, суб'єктами господарювання для забезпечення їх працівників, є спеціально визначені особи.

Начальники пунктів видачі засобів радіаційного та хімічного захисту підпорядковуються відділу з питань надзвичайних ситуацій  та цивільного захисту населення районної державної адміністрації, а також сільським та селищному головам та керівникам суб'єктів господарювання, установ і організацій, на базі яких ці пункти створені.

 

Порядок роботи пункту видачі

засобів радіаційного та хімічного захисту

 

Діяльність пунктів видачі забезпечується за рахунок суб'єктів господарювання, на базі яких ці пункти створені.

Укомплектування пункту видачі документацією, інвентарем здійснюється завчасно, у мирний час.

Навчання та тренування особового складу пункту проводиться згідно
з планами підготовки невоєнізованих формувань.

Пункт видачі розпочинає функціонувати при отриманні розпорядження щодо видачі засобів радіаційного та хімічного захисту.

Особовий склад відділення розвантаження та завантаження засобів радіаційного і хімічного захисту розвантажує транспорт із засобами радіаційного та хімічного захисту і забезпечує безперебійне їх постачання до відділення видачі засобів індивідуального захисту органів дихання.

Кожна партія засобів індивідуального захисту, що надходить на пункт видачі, підлягає комісійному зовнішньому огляду і перевірці, про що робиться відповідний запис в акті приймання-передачі засобів радіаційного та хімічного захисту.

Особовий склад відділення видачі засобів індивідуального захисту органів дихання відкриває ящики із засобами радіаційного та хімічного захисту, перевіряє їх комплектність та справність, здійснює збирання та сортування, підбір лицьових частин та видачу їх населенню.

У відділенні підготовки засобів індивідуального захисту органів дихання до використання здійснюється перевірка правильності підбору лицьової частини засобу індивідуального захисту та проводиться навчання людей правилам користування цими засобами.

Після завершення робіт з видачі засобів радіаційного і хімічного захисту  населенню начальник пункту видачі подає до відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення районної державної адміністрації звіт про видачу засобів радіаційного та хімічного захисту населенню та їх залишки.

 

 

 

Заступник голови

райдержадміністрації                                                                                                                           В.Радчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до розпорядження голови

райдержадміністрації

від 10 лютого 2011 року

№ 38

 

 

ПУНКТИ

видачі засобів радіаційного та хімічного захисту для непрацюючого населення та особового складу невоєнізованих формувань

 

Районний пункт видачі засобів             -   смт.Млинів, вул. Поліщука, 26,

радіаційного та хімічного захисту                                              територія СДПЧ № 17 Млинівського районного відділу управління МНС в області

 

Кущові пости

 

Млинівська селищна рада (територія  житлово-комунального

господарства  «Млинівське»)

                         

№ пор.

Назва сільської (селищної) ради

1

Берегівська

2

Бокіймівська

3

Війницька

4

Владиславівська

5

Вовницька

6

Добрятинська

7

Довгошиївська

8

Кораблищенська

9

Малодорогостаївська

10

Миколаївська

11

Млинівська селищнарада

12

Перемилівська

13

Підгаєцька

14

Підлозцівська

15

Пісниківська

16

Привітненська

17

Пугачівська

18

Смордвівська

19

Торговицька

20

Хорупанська

                                                 

 

Острожецька сільська рада (територія сільської ради)

                                                                                                                                                                                                 

№ п/п

Назва сільської (селищної) ради

1

Острожецька

2

Малинська

3

Мальованська

4

Новосілківська

5

Новоукраїнська

6

Певжівська

7

Пітушківська

8

Радянська

9

Уїздецька

10

Ярославицька

 

 

Об’єктові пости                                                                                      - розміщуються на території   сільських та  селищної рад, суб’єктів господарювання  району незалежно від форми власності та підпорядкування                                                

 

Заступник голови

райдержадміністрації                                                                                                                       В.Радчук




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

 

 
 
 
 
 
Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація
Безкоштовна гаряча лінія ГО «Донбас SОS»

Майбутня професія - ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ

Млинівський районний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ)....