РІВНЕНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

На головну

Уряд України Мапа сайту

Всі матеріали на вебсторінці розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0International

 

33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195, тел./факс: (0362) 63-60-91, Е-mail: rivnenskarda@rv.gov.ua

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 

 
Інформація про хід виконання плану заходів із запобігання і протидії корупції у Рівненському районі за 2017 рік


Звіт

 про виконання плану заходів із запобігання корупції

в Рівненській районній державній адміністрації за І півріччя 2020 року

 

Райдержадміністрацією сплановані та виконуються заходи щодо забезпечення ефективного запобігання корупції в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації.

З метою підвищення ефективності їх здійснення, виконання Закону України «Про запобігання корупції» та наказу Національного агентства з питань запобігання корупції від 17.03.2020 № 102/20 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21.04.2020        № 361/34644 «Про затвердження Типового положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції» розпорядженням голови райдержадміністрації від 28 лютого 2020 року № 95 (зі змінами) визначено уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції в апараті райдержадміністрації.

Для забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання та виявлення корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади у зазначеній сфері, прийняте розпорядження голови райдержадміністрації від 26 грудня 2019 року     № 533 «Про затвердження плану заходів із запобігання корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2020 рік» та проводилася відповідна організаційна і практична робота.

Впродовж І півріччя 2020 року в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації забезпечувалося виконання планів заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики. Керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації було визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

Для здійснення контролю за станом запобігання та виявлення корупції, його аналізу, підвищення рівня правової культури та свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування.

На засіданні колегії райдержадміністрації 30 січня 2020 року, заслухано питання «Про стан запобігання та виявлення корупції в райдержадміністрації у 2019 році», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії.

27 січня на семінарі-навчанні з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації заслуховувалося питання «Черговий етап декларування 2020 року. Про врахування змін, пов’язаних із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства».

Інші заплановані семінари-навчання з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування не проводилися у зв’язку із запровадженням карантинних заходів щодо запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на підставі розпорядження голови райдержадміністрації від 18 березня 2020 року № 115 «Про режим роботи у період карантину» зі змінами.

З метою забезпечення реалізації Закону України “Про адміністративні послуги” в райдержадміністрації продовжував функціонувати центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг.

Упродовж звітного періоду в райдержадміністрації діяла система електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення вебсторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України, з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації функціонує відділ з питань державної реєстрації райдержадміністрації.

У райдержадміністрації постійно проводилася робота щодо усунення передумов до порушення  вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів під час виконання державними службовцями райдержадміністрації службових обов’язків.

Відповідно до статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» шляхом написання заяви особи, які претендували на зайняття посад державної служби райдержадміністрації, повідомляли голову райдержадміністрації або керівника відповідного структурного підрозділу, на посаду, в якому вони претендували, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб. Відповідна інформація міститься в особових справах державних службовців.

Забезпечено можливість  для внесення повідомлень про корупцію, зокрема через спеціальну телефонну лінію, офіційну вебсторінку, засоби електронного зв’язку.

Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року               № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному вебсайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад таких декларацій за       2019 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено вчасне подання декларацій всіма  працівниками апарату та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. За інформаціями керівників структурних підрозділів райдержадміністрації у структурних підрозділах райдержадміністрації також дотримано вимоги Закону України «Про запобігання корупції» в частині своєчасного подання суб’єктами декларування щорічних декларацій.

Разом з тим, в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації має місце факт неподання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік головним спеціалістом відділу пільг та персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення райдержадміністрації, звільненим з посади у 2019 році. Про необхідність подання декларації суб’єкту декларування неодноразово нагадувалося.

Також, у службі у справах дітей райдержадміністрації встановлено факт несвоєчасного подання щорічної декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік головним спеціалістом відділу опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації, перебуває у декретній відпустці (подано 01.06.2020)

Відповідно до частини другої статті 49 Закону України "Про запобігання корупції" відповідальними особами з питань запобігання корупції управління соціального захисту населення райдержадміністрації та служби у справах дітей райдержадміністрації повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції про встановлення факту неподання та несвоєчасного подання декларацій у визначеному ним порядку.

Упродовж І півріччя 2020 року повідомлень від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції щодо порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» державними службовцями райдержадміністрації, окрім зазначених вище, виявлених фактів неподання та невчасного подання декларацій за 2019 рік,  не надходило.

Випадків звільнень державних службовців у зв’язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності за корупційне, пов’язане з корупцією   правопорушення, протягом звітного періоду в райдержадміністрації не було.

Райдержадміністрацією спільно із засобами масової інформації району проводилася робота щодо інформування населення про стан дотримання в районі антикорупційного законодавства.

Впродовж І півріччя 2020 року тривало систематичне відкрите публікування інформації про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній та інших сферах життя району, про події і заходи, які відбуваються в районі за участю керівництва райдержадміністрації та облдержадміністрації. Оприлюднювалася оперативна статистична інформація про стан справ у різноманітних сферах господарського комплексу району.

З метою дотримання принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади на вебсторінці райдержадміністрації функціонувала рубрика "Право. Запобігання проявам корупції" та проводилася відповідна робота щодо якісного її наповнення. Спільно із засобами масової інформації району проводилася робота щодо інформування населення про результати боротьби з корупцією, оголошувалися номери телефонів довіри, графіки прийому громадян. Тематичні радіопередачі антикорупційного змісту транслювалася комунальним підприємством "Міськрайонне радіомовлення "Радіо-Шанс" Рівненської районної ради.

Для налагодження ефективного громадсько-політичного діалогу між органами виконавчої влади району та об'єднаннями громадян, а також забезпечення стабільності у соціально-економічних та суспільних процесах при районній державній адміністрації функціонувала громадська рада при Рівненській райдержадміністрації. До складу консультативно-дорадчого органу входять представники громадських організацій, на засіданнях якого обговорювалися актуальні питання суспільно-політичного характеру та проблеми, що найбільше турбують громадян. Ухвалені рішення широко коментувалися  засобами масової інформації району.

Стан дотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

 

 

Уповноважена особа з питань

запобігання та виявлення корупції

в апараті райдержадміністрації                                 Людмила СТЕПЧИНА

 

 

Звіт

 про виконання плану заходів із запобігання та протидії корупції

в Рівненській районній державній адміністрації за 2019 рік

 

Райдержадміністрацією сплановані та виконуються заходи щодо забезпечення ефективної протидії корупції в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації. З метою підвищення ефективності їх здійснення та виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року  № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» розпорядженням голови райдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 31-к «Про удосконалення структури апарату Рівненської районної державної адміністрації» введено посаду головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації.

Для забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері прийняте розпорядження голови райдержадміністрації від 09 січня 2019 року № 9 «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2019 рік» та проводиться відповідна організаційна і практична робота.

В структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування забезпечується виконання планів заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики та визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

Райдержадміністрацією спільно із засобами масової інформації району проводиться робота щодо інформування населення про стан дотримання в районі антикорупційного законодавства.

Триває систематичне відкрите публікування інформації про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній та інших сферах життя району, про події і заходи, які відбуваються в районі за участю керівництва райдержадміністрації та облдержадміністрації. Оприлюднюється оперативна статистична інформація про стан справ у різноманітних сферах господарського комплексу району.

3 метою дотримання принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади на вебсторінці райдержадміністрації діє рубрика "Право. Запобігання проявам корупції" та проводиться відповідна робота щодо якісного її наповнення. Спільно із засобами масової інформації району проводиться робота щодо інформування населення про результати боротьби з корупцією, оголошуються номери телефонів довіри, графіки прийому громадян. Тематичні радіопередачі антикорупційного змісту транслюються комунальним підприємством "Міськрайонне радіомовлення "Радіо-Шанс" Рівненської районної ради.

Для налагодження ефективного громадсько-політичного діалогу між органами виконавчої влади району та об'єднаннями громадян, а також забезпечення стабільності у соціально-економічних та суспільних процесах при районній державній адміністрації функціонує громадська рада при Рівненській райдержадміністрації. До складу консультативно-дорадчого органу входять представники громадських організацій, на засіданнях якого обговорюються актуальні питання суспільно-політичного характеру та проблеми, що найбільше турбують громадян. Ухвалені рішення широко коментуються засобами масової інформації району.

З метою забезпечення реалізації Закону України “Про адміністративні послуги” в райдержадміністрації продовжує функціонувати центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг. Запроваджено систему електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення вебсторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України, з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації працює відділ з питань державної реєстрації райдержадміністрації.

У райдержадміністрації постійно проводиться робота щодо усунення передумов до порушення  вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів під час виконання державними службовцями райдержадміністрації службових обов’язків.

Відповідно до статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які претендують на зайняття посад державних службовців райдержадміністрації, повідомляють шляхом написання заяви голову райдержадміністрації або керівника відповідного структурного підрозділу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб. Відповідна інформація міститься в особовій справі державного службовця.

Для підвищення рівня правової культури і правової свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування.

На засіданні колегії райдержадміністрації 31 січня 2019 року, заслухано питання «Про забезпечення виконання антикорупційного законодавства в райдержадміністрації», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії.

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо е-декларування  надано матеріали для публікації у Рівненській міськрайонній газеті «Слово і час» № 5 від 31 січня 2019 року «Із нового року розпочався новий етап е-декларування!» та для виступу у студії «Радіо шанс», яка прозвучала в ефірі 18, 23, 25 січня 2019 року.

25 лютого на семінарі-навчанні з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації заслуховувалося питання «Черговий етап електронного декларування в Україні, останні зміни та доповнення, найбільш поширені помилки»; 14 травня 2019 року на семінарі-навчанні з керівниками органів місцевого самоврядування району та 20 травня 2019 року з керівниками, працівниками райдержадміністрації та її апарату заслухано питання «Дотримання вимог розділу V Закону України «Про запобігання корупції» - запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»; 16 липня 2019 року з керівниками, працівниками райдержадміністрації та її апарату заслухано питання «Про дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції»  у частині розділу VI «Правила етичної поведінки» а 10 вересня 2019 року «Про порядок застосування Закону України «Про запобігання корупції»; 07 жовтня 2019 року та 19 листопада 2019 року на семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації було заслухано питання «Про відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення» та  «Про набрання чинності Закону України № 140-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання ефективності інституційного механізму запобігання корупції».

В рамках надання методичної допомоги працівникам апарату, структурним підрозділам райдержадміністрації, виконавчим комітетам сільських та селищної рад з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства  розроблено Пам’ятку  державного службовця щодо шляхів врегулювання конфлікту інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»;

Забезпечено можливість для внесення повідомлень про корупцію, зокрема через спеціальну телефонну лінію, офіційну вебсторінку, засоби електронного зв’язку.

Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному вебсайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад таких декларацій за 2018 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено вчасне подання декларацій всіма  працівниками - суб’єктами декларування.

Упродовж 2019 року надійшло одне повідомлення від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції щодо порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», в частині фінансового контролю, начальником відділу освіти райдержадміністрації. Провадження по справі про притягнення Набочука О.Ю. до адміністративної відповідальності закрито у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної адміністрації.

Разом з тим, на розгляді в управлінні стратегічних розслідувань в Рівненській області Національної поліції України знаходяться матеріали щодо порушення вимог фінансового контролю, передбачених Законом України «Про запобігання корупції» головним спеціалістом відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури та інвестиційної діяльності Рівненської райдержадміністрації Марчуком Ігорем Івановичем.

За фактом отримання неправомірної вигоди першим  заступником голови райдержадміністрації Грубим І.В. якого Рівненським міським судом Рівненської області визнано винуватим у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 369–2 Кримінального кодексу України після набрання законної сили вироком суду звільнено з посади розпорядженням голови райдержадміністрації від 18 лютого 2019 року № 7-к «Про звільнення Грубого І.В.».

Стан дотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

У зв’язку  із виконанням плану заходів із запобігання і протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2019 рік та підготовкою проекту розпорядження голови райдержадміністрації «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській райдержадміністрації на 2020 рік» просимо зняти з контролю розпорядження голови райдержадміністрації від 09 січня 2019 року № 9.

 

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

апарату райдержадміністрації                                            Людмила СТЕПЧИНА

 

 

Звіт

про виконання плану заходів із запобігання та протидії корупції в

Рівненській районній державній адміністрації за І півріччя 2019 року

 

З метою підвищення ефективності їх здійснення та виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року  № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» розпорядженням голови райдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 31-к «Про удосконалення структури апарату Рівненської районної державної адміністрації» введено посаду головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації.

Для забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері прийняте розпорядження голови райдержадміністрації від 09 січня 2019 року  № 9 «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2019 рік» та проводиться відповідна організаційна і практична робота.

В структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування розроблені плани заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики та визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

3 метою дотримання принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади на веб-сторінці райдержадміністрації діє рубрика "Право. Запобігання проявам корупції" та проводиться відповідна робота щодо якісного її наповнення. Триває систематичне відкрите публікування інформації про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній та інших сферах життя району, про події і заходи, які відбуваються в районі за участю керівництва райдержадміністрації та облдержадміністрації. Забезпечено оперативне оприлюднення розпоряджень голови райдержадміністрації, оприлюднюється оперативна статистична інформація про стан справ у різноманітних сферах господарського комплексу району. 

З метою проведення консультацій з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері, публічного обговорення з громадськістю важливих соціально-економічних і суспільно-політичних питань та широкої роз’яснювальної роботи щодо змісту проектів нормативно-правових актів на веб-сторінці райдержадміністрації функціонують рубрики „Консультації з громадськістю”, „Звернення громадян” „Доступ до публічної інформації”, „Розпорядження голови райдержадміністрації”, де розміщуються розпорядження, нормативно-правові акти райдержадміністрації та проекти нормативно-правових документів, спрямованих на практичну реалізацію пріоритетних напрямів державної політики. Кожен бажаючий має можливість висловити свої пропозиції та зауваження до цих проектів чи до виконання чинних документів. 

На виконання Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про звернення громадян” щодо електронного звернення та електронної петиції” від 02.07.2015 року №577-VIII у Рівненській районній державній адміністрації з 2015 року запроваджено можливість письмового звернення громадян з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Для налагодження ефективного громадсько-політичного діалогу між районними органами виконавчої влади та об’єднаннями громадян, а також забезпечення стабільності в соціально-економічних та суспільних процесах, забезпечення зворотного зв’язку з питань запобігання вчинення корупційних дій  при районній державній адміністрації функціонує громадська рада. До складу консультативно-дорадчого органу входять представники громадських та релігійних організацій, які на своїх засіданнях обговорюють актуальні питання суспільно-політичного характеру та проблеми, що найбільше турбують громадян. Ухвалені рішення широко коментуються міськрайонними засобами масової інформації.

З метою забезпечення реалізації Закону України “Про адміністративні послуги” в райдержадміністрації продовжує функціонувати центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг. Запроваджено систему електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення Веб-сторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України, з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації працює відділ з питань державної реєстрації райдержадміністрації.

У райдержадміністрації постійно проводиться робота щодо усунення передумов до порушення  вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів при виконанні державними службовцями райдержадміністрації службових обов’язків.

Для підвищення рівня правової культури і правової свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування.

На засіданні колегії райдержадміністрації 31 січня 2019 року, заслухано питання «Про забезпечення виконання антикорупційного законодавства в райдержадміністрації», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії.

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо е-декларування  надано матеріали для публікації у Рівненській міськрайонній газеті «Слово і час» № 5 від 31січня 2019 року «Із нового року розпочався новий етап е-декларування!», та для виступу у студії «Радіо шанс» яка прозвучала в ефірі 18, 23, 25 січня 2019 року.

25 лютого на семінарі-навчанні з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації заслуховувалося питання «Черговий етап електронного декларування в Україні, останні зміни та доповнення, найбільш поширені помилки»; 14 травня 2019 року з керівниками органів місцевого самоврядування району та 20 травня 2019 року з керівниками, працівниками райдержадміністрації та її апарату заслухано питання «Дотримання вимог розділу V Закону України «Про запобігання корупції» - запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»;

Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року   № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному Веб-сайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад таких декларацій за 2018 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено вчасне подання декларацій всіма  працівниками - суб’єктами декларування.

За фактом отримання неправомірної вигоди першим  заступником голови райдержадміністрації Грубим І.В. якого Рівненським міським судом Рівненської області визнано винуватим у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 369 – 2 Кримінального кодексу України після набрання законної сили вироком суду  звільнено з посади розпорядженням голови райдержадміністрації від 18 лютого 2019 року № 7-к «Про звільнення Грубого І.В.».

Стан виконання вимог Закону України "Про запобігання корупції" перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

 

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

апарату райдержадміністрації                                                      Л.СТЕПЧИНА

 

 

 

Звіт

про виконання плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації за 2018 рік

 

Райдержадміністрацією сплановані та виконуються заходи щодо забезпечення ефективної протидії корупції в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації. З метою підвищення ефективності їх здійснення та виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року  № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» розпорядженням голови райдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 31-к «Про удосконалення структури апарату Рівненської районної державної адміністрації» введено посаду головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації.

Для забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері прийняте розпорядження голови райдержадміністрації від 22 лютого 2018 року  № 88 «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2018 рік» та проводиться відповідна організаційна і практична робота.

В структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування розроблені плани заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики та визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

3 метою дотримання принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади на Веб-сторінці райдержадміністрації діє рубрика "Право. Запобігання проявам корупції" та проводиться відповідна робота щодо якісного її наповнення. Спільно із засобами масової інформації району проводиться робота щодо інформування населення про результати боротьби з корупцією, оголошуються номери телефонів довіри, графіки прийому громадян. У міськрайонному тижневику "Слово і час" започаткована рубрика "Суспільству про корупцію", тематичні радіопередачі антикорупційного змісту транслюються комунальним підприємством "Міськрайонне радіомовлення "Радіо-Шанс" Рівненської районної ради.

З метою забезпечення реалізації Закону України “Про адміністративні послуги” в райдержадміністрації продовжує функціонувати центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг. Запроваджено систему електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення Веб-сторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України, з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації працює відділ з питань державної реєстрації райдержадміністрації.

У райдержадміністрації постійно проводиться робота щодо усунення передумов до порушення  вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів при виконанні державними службовцями райдержадміністрації службових обов’язків.

Для підвищення рівня правової культури і правової свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування.

На засіданні колегії райдержадміністрації 25 січня 2018 року, заслухано питання «Про стан виконання в райдержадміністрації Закону України «Про запобігання корупції», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії.

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо е-декларування  надано матеріали для публікації у Рівненській міськрайонній газеті «Слово і час» № 5 від  1 лютого 2018 року. «До відома суб’єктів декларування!», записано виступ у студії «Радіо шанс» 06 лютого 2018 року «з основних питань декларування».

25 січня на семінарі-навчанні з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації та 01 березня  з керівниками органів місцевого самоврядування заслуховувалися питання «Про підготовку до чергового етапу електронного декларування в Україні, найбільш поширені помилки»;           05 червня 2018 року заслухано питання «Про дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в частині розділу V Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; 28 вересня 2018 року  «Запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням»; 08 жовтня 2018 року  «Про окремі аспекти функціонування уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції»; 22 листопада 2018 року  «Про основні засади Закону України «Про запобігання корупції»;

Лекторами інституту післядипломної освіти в рамках семінару-навчання         22 листопада 2018 року проведено короткостроковий тематичний семінар на тему «Електронне декларування як складова попередження корупційних проявів у діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», «Фінансова грамотність в умовах антикорупційного законодавства» про що присутні отримали відповідні сертифікати;

Протягом червня звітного року проведено інформаційну антикорупційну кампанію, у рамках якої, в адміністративних приміщеннях сільських та селищних рад, районної державної адміністрації було розміщено відповідну тематичну соціальну рекламу.

В рамках надання методичної допомоги працівникам апарату, структурним підрозділам райдержадміністрації, виконавчим комітетам сільських та селищної рад з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства  розроблено:  Пам’ятку  державного службовця щодо дотримання норм Закону України «Про запобігання корупції», Пам’ятку «Викривачі корупції та гарантії їх захисту за законодавством України», Пам’ятку «Етика поведінки державного службовця».

Забезпечено можливість  для внесення повідомлень про корупцію, зокрема через спеціальну телефонну лінію, офіційну веб-сторінку, засоби електронного зв’язку.

Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному Веб-сайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад таких декларацій за 2017 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено вчасне подання декларацій всіма  працівниками - суб’єктами декларування.

Упродовж 2018 року повідомлень від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції щодо порушення вимог Закону державними службовцями райдержадміністрації не надходило.

Разом з тим, має місце факт отримання неправомірної вигоди.  23 жовтня 2018 року першого заступника голови райдержадміністрації Грубого І.В. було затримано в порядку ст. 208 КПК України, тобто з підстав, коли особу застали під час вчинення злочину або замаху на її вчинення, що свідчить про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (злочинний умисел спрямований на особисте протиправне збагачення). Розпорядженням голови райдержадміністрації від 30 жовтня 2018 № 64-к «Про відсторонення від посади Грубого І.В.» підозрюваного відсторонено від роботи до 28 грудня 2018 року - проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Випадків звільнень державних службовців у зв’язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності за корупційне правопорушення в райдержадміністрації не було.

Стан виконання вимог Закону України "Про запобігання корупції" перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

 

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

апарату райдержадміністрації                                                      Л.СТЕПЧИНА

 

 

Звіт

 про виконання плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації за І півріччя 2018 року

 

З метою підвищення ефективності їх здійснення та виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04 вересня 2013 року  № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» розпорядженням голови райдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 31-к «Про удосконалення структури апарату Рівненської районної державної адміністрації» введено посаду головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації.

Для забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері прийняте розпорядження голови райдержадміністрації від 22 лютого 2018 року  № 88 «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії корупції в Рівненській районній державній адміністрації на 2018 рік» та проводиться відповідна організаційна і практична робота.

В структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування розроблені плани заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики та визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

3 метою дотримання принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади на Веб-сторінці райдержадміністрації діє рубрика "Право. Запобігання проявам корупції" та проводиться відповідна робота щодо якісного її наповнення. Спільно із засобами масової інформації району проводиться робота щодо інформування населення про результати боротьби з корупцією, оголошуються номери телефонів довіри, графіки прийому громадян. У міськрайонній газеті "Слово і час" започаткована рубрика "Суспільству про корупцію", тематичні радіопередачі антикорупційного змісту транслюються комунальним підприємством "Міськрайонне радіомовлення "Радіо-Шанс" Рівненської районної ради.

Протягом червня було проведено інформаційну антикорупційну кампанію, у рамках якої, в адміністративних приміщеннях сільських та селищних рад, районної державної адміністрації було розміщено відповідну тематичну соціальну рекламу.

З метою забезпечення реалізації Закону України “Про адміністративні послуги” в райдержадміністрації продовжує функціонувати центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг. Запроваджено систему електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення Веб-сторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України, з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації працює відділ з питань державної реєстрації райдержадміністрації.

У райдержадміністрації постійно проводиться робота щодо усунення передумов до порушення  вимог антикорупційного законодавства, вжиття заходів з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів при виконанні державними службовцями райдержадміністрації службових обов’язків.

Для підвищення рівня правової культури і правової свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування.

На засіданні колегії райдержадміністрації 25 січня 2018 року, заслухано питання «Про стан виконання в райдержадміністрації Закону України «Про запобігання корупції», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії.

В рамках проведення інформаційної кампанії щодо е-декларування  надано матеріали для публікації у Рівненській міськрайонній газеті «Слово і час» № 5 від  1 лютого 2018 року. «До відома суб’єктів декларування!», записано виступ у студії «Радіо шанс» 06 лютого 2018 року «з основних питань декларування».

25 січня на семінарі-навчанні з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації та 01 березня  з керівниками органів місцевого самоврядування заслуховувалися питання «Про підготовку до чергового етапу електронного декларування в Україні, найбільш поширені помилки»;           05 червня 2018 року заслухано питання «Про дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в частині розділу V Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

         Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року   № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному Веб-сайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад таких декларацій за 2017 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено вчасне подання декларацій всіма  працівниками - суб’єктами декларування.

Упродовж І півріччя 2018 року повідомлень від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції щодо порушення вимог Закону державними службовцями райдержадміністрації не надходило.

Випадків звільнень державних службовців у зв’язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності за корупційне правопорушення в райдержадміністрації не було.

Стан виконання вимог Закону України "Про запобігання корупції" перебуває на постійному контролі в райдержадміністрації.

 

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

апарату райдержадміністрації                                                               Л.Степчина

 

 

Інформація

 про хід виконання плану заходів із запобігання і протидії корупції у Рівненському районі за 2017 рік

 

З метою забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади в зазначеній сфері прийняте розпорядження голови райдержадміністрації та проводиться відповідна організаційна і практична робота.

В структурних підрозділах райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування розроблені плани заходів щодо реалізації засад антикорупційної політики та визначено відповідальних осіб з питань запобігання та виявлення корупції.

Для підвищення рівня правової культури і правової свідомості державних службовців забезпечено постійний розгляд питань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах та семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування. Забезпечено участь причетних та відповідальних осіб у проведенні семінару-тренінгу з представниками НАЗК та ПРООН з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання заборон та обмежень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції» 05 грудня 2017 року. З метою підготовки до початку чергового етапу подання суб’єктами декларування щорічних електронних декларацій за 2017 рік всіх причетних ознайомлено з «Рекомендаціями суб’єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні», розробленими НАЗК.

На засіданні колегії райдержадміністрації 27 липня 2017 року, заслухано питання «Про стан виконання районної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2016-2020 роки, забезпечення виконання антикорупційного законодавства», за підсумками якого прийнято відповідні рішення колегії. Загалом, протягом 2017 року на 5-и семінарах-навчаннях з керівниками, працівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками органів місцевого самоврядування заслуховувалися питання щодо електронного декларування, як складової попередження корупційних проявів у діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, етики державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування як засобу запобігання та протидії корупції,  конфлікт інтересів, проблемних питань застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації», щодо антикорупційного законодавства України, як елементу модернізації системи державної служби, щодо подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані суб’єктами декларування, про запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, «Про методичні рекомендації щодо організації роботи із повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами та методичні рекомендації щодо діяльності уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції».

Організовано проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до Указу Президента України від 25 січня 2012 року       № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Забезпечено у межах повноважень виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру шляхом заповнення їх на офіційному Веб-сайті НАЗК та проведено перевірку своєчасності подання державними службовцями райдержадміністрації та звільненими з вищезазначених посад                 е-декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за  2016 рік шляхом його моніторингу. За результатами моніторингу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено неподання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік,  звільненими у 2016 році двома особами - суб’єктами декларування. Іншими працівниками - суб’єктами декларування декларації подано вчасно.

Про встановлення фактів  неподання  декларацій  відповідно до частини другої статті 49 Закону України "Про запобігання корупції", повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції  у визначеному ним порядку.

В райдержадміністрації створений багатофункціональний центр для надання фізичним і юридичним особам адміністративних послуг. Запроваджено систему електронного документообігу, в тому числі електронного цифрового підпису. Забезпечено функціонування, ведення та своєчасне оновлення Веб-сторінки райдержадміністрації, інших електронних ресурсів, залучених до надання адміністративних послуг, що містять інформацію, необхідну для отримання адміністративних послуг.

Відповідно до діючого законодавства та згідно з розпорядженнями Кабінету Міністрів України з метою виконання повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в райдержадміністрації створено відділ з питань державної реєстрації.

Райдержадміністрацією спільно із засобами масової інформації району проводиться робота щодо інформування населення про стан дотримання в районі антикорупційного законодавства.

З метою створення належних умов для вільної та безперешкодної діяльності суб'єктів інформаційних відносин, налагодження конструктивної співпраці між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечення відкритості у діяльності органів влади та максимального задоволення інформаційних потреб населення району райдержадміністрацією було виконано низку заходів щодо покращення інформаційного простору Рівненського району. Ефективним механізмом, що забезпечує реалізацію громадянам конституційних прав на участь в управлінні державними справами, вільний доступ до інформації про діяльність органів виконавчої влади, а також забезпечення гласності та відкритості їх роботи, є Веб-сторінка Рівненської райдержадміністрації де, зокрема, розміщено інформацію про посадових осіб, яких можна повідомити про вчинення корупційних правопорушень, оголошуються номери телефонів довіри, графіки прийому громадян.

Триває систематичне відкрите публікування інформації про явища та процеси, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній та інших сферах життя району, про події і заходи, які відбуваються в районі за участю керівництва райдержадміністрації та облдержадміністрації. Оприлюднюється оперативна статистична інформація про стан справ у різноманітних сферах господарського комплексу району.

З метою проведення консультацій з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері, публічного обговорення громадськістю важливих соціально-економічних і суспільно-політичних питань та широкої роз’яснювальної роботи щодо змісту проектів нормативно-правових актів на Веб-сторінці райдержадміністрації функціонують рубрики „Громадські обговорення”, „Звернення громадян”, „Право: Запобігання проявам корупції”, „Доступ до публічної інформації”, де розміщуються розпорядження, нормативно-правові акти райдержадміністрації та проекти нормативно-правових документів, спрямованих на практичну реалізацію пріоритетних напрямів державної політики. Кожен бажаючий має можливість висловити свої пропозиції та зауваження до цих проектів чи до виконання чинних документів.

Для налагодження ефективного громадсько-політичного діалогу між органами виконавчої влади району та об'єднаннями громадян, а також забезпечення стабільності у соціально-економічних та суспільних процесах при районній державній адміністрації функціонує громадська рада при Рівненській райдержадміністрації. До складу консультативно-дорадчого органу входять представники громадських організацій, на засіданнях якого обговорюються актуальні питання суспільно-політичного характеру та проблеми, що найбільше турбують громадян. Ухвалені рішення широко коментуються районними засобами масової інформації.

У міськрайонному тижневику "Слово і час" започаткована рубрика "Суспільству про корупцію", тематичні радіопередачі антикорупційного змісту транслюються комунальним підприємством "Міськрайонне радіомовлення "Радіо-Шанс" Рівненської районної ради. З метою формування негативного ставлення громадян до проявів корупції і залучення громадськості до участі в антикорупційній діяльності в засобах масової інформації висвітлюються антикорупційні заходи, які проводяться органами виконавчої влади.

Постійно проводиться робота щодо усунення передумов до порушення вимог антикорупційного законодавства, вживаються заходи з недопущення можливості виникнення конфлікту інтересів під час виконання службових обов’язків. Відповідно до статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які претендують на зайняття посад державних службовців райдержадміністрації, повідомляють шляхом написання заяви голову райдержадміністрації або керівника відповідного структурного підрозділу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб. Відповідна інформація міститься в особовій справі державного службовця.

Випадків звільнень державних службовців у зв’язку з притягненням до дисциплінарної відповідальності за корупційне правопорушення в райдержадміністрації не було.

Питання дотримання вимог антикорупційного законодавства перебуває  на постійному контролі у керівництва райдержадміністрації. 




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

   

 

 

 

  

 

Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

ОГОЛОШЕННЯ

 

Заява про визначення обсягу

стратегічної екологічної оцінки

 

Оголошення про проведення щорічного

обласного конкурсу проектів розвитку

територіальних громад Рівненської області на 2021 рік

 

 

Оголошення про початок громадського

обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

 

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами (позиками) банків, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва

 

До уваги надавачів послуг за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги

 

Об’єкти бюджетної сфери, які потребують здійснення енергоефективних заходів із залученням механізму енергосервісу та інвесторів

 

Оголошення для органів місцевого самоврядування щодо розрахунку середньозважених тарифів на тепло!