РІВНЕНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

На головну

Уряд України Мапа сайту

Всі матеріали на вебсторінці розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0International

 

33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195, тел./факс: (0362) 63-60-91, Е-mail: rivnenskarda@rv.gov.ua

 
 березня 2024 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
Пошук
Розширений пошук»
 

 

 
Загальна характеристика району


Оновлено 20.03.2021 року 

 

 

АДМІНІСТРАТИВНИЙ  УСТРІЙ

 

 Рівненськийрайон утворений відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807 «Про утворення та ліквідацію районів». До його складу увійшли громади колишніх Березнівського, Гощанського, Здолбунівського, Корецького, Костопільського, Острозького та Рівненського районів.

Рівненський район є четвертим в Україні за кількістю громад, що входять до його складу (26 із 1438) – 1,8% населення держави (без урахування 17 районів ТОТ Криму та частини Донецької і Луганської областей). Зокрема, в Рівненському районі нараховується 6 міських, 4 селищних та  16  сільських територіальних громад. Девятим в Україні (із 119) за площею – 7249,8 м2 – 1,3% усієї території держави (без урахування 17 районів ТОТ Криму та частини Донецької і Луганської областей).   

В районі розташований діючий Міжнародний аеропорт «Рівне», призначений для прийому, обслуговування та відправки літаків усіх типів злітною масою до 210 т.  

Дороги національногота регіонального значення, що проходять районом («Велике будівництво»):

• Н22 (УстилугЛуцькРівне);

• Р05 (ГородищеРівнеСтарокостянтинів);

• Р26 (ОстрогКременецьПочаївРадивилів);

• Р77 (РівнеТучинГоща);

Міжнародні автошляхи:

• Е40 (БрюссельДрезденКраківРівнеКиїв).

Район має розвинену мережу залізничних шляхів. Так, залізнична станція Здолбунова має пряме сполучення із 9 областями України та зі столицями сусідніх держав.  

У Рівненському районі розвідана значна частина родовищ:

•  базальт – унікальні поклади сировини для теплоізоляційних та лицювальних матеріалів;

• будівельний пісок; 

• будівельне каміння – граніт, діорит, гранодіорит;

• торф;

• значні запаси мінеральних вод.

 

 

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ

СІЛЬСЬКИХ ТА СЕЛИЩНИХ РАД РАЙОНУ

 

ІСТОРІЯ КРАЮ

 

Численні археологічні знахідки свідчать про те, що на теренах краю люди мешкали ще з доби пізнього палеоліту (приблизно 40 тисяч років тому). Серед найбільш ранніх — поселення первісних мисливців. Наприкінці VI — на початку VII століть край заселяли племена дулібів. Пізніше землі перебували у володіннях спершу Володимирського, Київського, а потім — у складі Галицько-Волинського князівств. Найбільш відомим із тих часів є княжа Пересопниця, де у 1556-1561 роках у тамтешньому монастирі було перекладено Євангеліє зі старослов’янської на тогочасну українську мову; церковна книга, на якій тепер присягають українські президенти нового часу.

Після розпаду Галицько-Волинського князівства теперішня територія району перебувала під рукою Великого князівства Литовського. Після акту об’єднання Литовського князівства із шляхетською Польщею, так званої Люблінської унії 1569 року, населені пункти краю увійшли до Луцького повіту. Майже усі поселення належали магнатам.

У XVII столітті була створена Клеванська волость як нижня ланка регіонального управління Луцького повіту Волинського воєводства.

Середина XVII століття — терени краю охоплені Визвольною війною під проводом Богдана Хмельницького.

Пізніше територія нинішнього району відійшла до Польщі, згодом до Волинської губернії Російської імперії. За Ризьким договором 1921 року — знову до складу Польщі.

Після приєднання Західної України до тодішньої УРСР 04 грудня 1939 року, було створено Рівненську область. Пізніше, у січні 1940 року, замість повітів та волостей на території області сформувалися 30 адміністративних районів, у тому числі й Рівненський.

Рівненський район багатий на історичне минуле. Згадати хоча б столицю удільного князівства село Пересопницю, перша згадка про яке датується 1149 роком у Іпатіївському літописі, або містечко Клевань із родовим замком князів Чарторийських над річкою Стублою. Цікава історія села Городок, де в маєтку барона Штейнгеля містився унікальний на той час етнографічний музей.

 

ГЕОГРАФІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

 

Рівненський район розташований у південній частині Рівненської області. Центр — місто обласного підпорядкування Рівне.

Рівненський район межує на півночі з Костопільським районом, на сході з Гощанським, на півдні із Здолбунівським, на південному заході з Дубенським, на заході з Млинівським районом, на північному заході з Волинською областю.

Більша частина Рівненського району лежить у межах Волинської височини (Рівненське плато — підвищена лісова рівнина, розмежована ярами та балками), крайня північна — в межах Поліської низовини. Знаходиться у Західноукраїнській лісостеповій фізико-географічній провінції (більша частина) та Волинському Поліссі.

Пересічна температура січня -5,4°C, липня +18,5°C. Період із температурою понад +10°C становить 160 днів. Опадів 570-620 міліметрів на рік, основна частина їх випадає у теплий період року (максимум у червні-липні). Висота снігового покрову сягає 14 сантиметрів. Клімат — помірно континентальний.

 

ПРИРОДНІ БАГАТСТВА

 

Рівненський район – це найбільший за територією і сільськогосподарським потенціалом лісостеповий природний район Рівненської області. Тут високородючі ґрунти. Найпоширеніші чорноземи типові, малогумусні (84 відсотки площі району), є також ясно-сірі, сірі лісові, темно-сірі опідзолені та чорноземи опідзолені; в долинах річок та зниженнях рельєфу — дернові і лучні ґрунти; в північній частині — болотні. Площа лісів складає 25,6 тисяч гектарів (більше заліснена північна частина району).

Основні породи: сосна (54% лісової площі), дуб (27%), поширені береза, вільха. В районі є ботанічні заказники Суський та Вишнева Гора, 5 заказників місцевого значення, 3 пам’ятки природи, 4 парки — пам’ятки садово-паркового мистецтва та 6 заповідних урочищ.

У районі нараховується 70,8 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, в тому числі ріллі – 60,8 тисяч гектарів.  Серед корисних копалин: піски, вапняки, крейда, глина, базальт, торф тощо.

Найбільші річки — Горинь та її притоки, Стубла, Устя (належить до басейну Дніпра). Збудовано 40 водойм (у тому числі Путилівське й Бичальське водосховища). Загальна площа водного дзеркала 846 гектарів.

На території району є численні зони відпочинку.

 

 

КУЛЬТУРА

Діяльність у сфері культури на території району забезпечують 51 клубна установа: 1 районний будинок культури в с.Зоря, 17 сільських, селищних будинків культури та 33 клубів.

До послуг жителів району 40 публічно-шкільних бібліотек: 2 районні, 3 селищні, 35 сільських, які працюють у складі Рівненської районної централізованої системи публічно-шкільних бібліотек.

Здобути позашкільну культурно-мистецьку освіту та розвинути свої творчі здібності  діти  мають змогу в 5 школах естетичного виховання: 4 дитячих музичних школах в селищах Квасилів, Оржів, Клевань, с.Шубків та школі мистецтв в с.Зоря.

На базі клубних закладів та шкіл естетичного виховання займається 18 аматорських творчих колективів, які носять почесне звання «народний (зразковий) аматорський колектив».

Відомими не тільки в районі, а й за його межами є зразковий аматорський духовий оркестр «Олександрія», керівник заслужений працівник культури України В.Вакулін, зразковий аматорський фольклорний ансамбль «Намисто» будинку культури с.Городок, керівник заслужений працівник культури України Т.Васечко, зразковий аматорський ансамбль народного  танцю «Вербонька»  районного будинку культури, керівник Б.Бунь, народні аматорські хори «Зоря ім.Плютинського»  районного будинку культури, керівник О.Коник та «Оберіг» будинку культури с.Малий Шпаків, керівник С.Якимчук, народне аматорське вокальне тріо «Живиця» районного будинку культури, керівник Т.Фесюк.

 

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК  ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ РАЙОНУ

 

ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ РАЙОНУ

 

Основними рекреаційними зонами, які знаходяться на території Рівненського району є території сіл Жобрин, Метків, Хотинь, Ходоси, Мочулки, Решуцьк, Олександрія, Забороль, Шубків, Козлин, Кустин, які розміщені на берегах р.Горинь, через села Шпанів, Городок, Оржів проходить русло р.Устя. Береги цих природних водойм є основними місцями масового відпочинку населення району, обласного центру та гостей району і області. У районі функціонує агросадиба «У Галини» с.Дядьковичі.

Через Рівненський район пролягає новий туристичний маршрут “Медове коло”. Туристичний напрям довжиною майже у 300 кілометрів пролягає територією 5 районів області. В Рівненському районі туристичний маршрут охоплює села Пересопницю, Олександрію, Гориньград та селище Клевань. Також на території Рівненського району  діє семикілометровий пішохідний маршрут від Шпанова до Решуцька під назвою “Валерина стежка”.

На території Новоукраїнської сільської ради, поблизу садового товариства «Західний» створений  велосімейний парк  «Ремельський», місцина для проведення сімейного дозвілля. До складу парку крім велодоріжок входить і туристично-пішохідний об’єкт «Стежка кохання».

В районі функціонують та надають свої послуги 11 готелів та 14 баз відпочинку.

Перлиною туристичного потенціалу Рівненського району є пам’ятка природного значення – “Тунель кохання”, Благовіщенський костел, замок князів Чорторийських та церква Різдва Христового в селищі Клевань, культурно-археологічний центр “Пересопниця” в селі Пересопниця, ботанічний заказник загальнодержавного значення “Вишнева гора” та Свято-Різдво-Богородичний жіночий монастир у селі Городок, Замок Вишневецьких та костел Святого Лаврентія в селі Тайкури, Різдво-Богородичний жіночий монастир в селі Білівські Хутори.На території Жобринської сільської ради створено парк-памятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дендропарк «Червона калина».

На території району розміщено санаторно-профілактичні оздоровчі заклади: комунальне підприємство дитячий санаторно-оздоровчий комплекс “Електронік - Рівне” Рівненської міської ради, комунальне підприємство санаторно-оздоровчий комплекс «Сигнал» Рівненської районної ради, оздоровчі табори «Берізка» (с.Олександрія), «Волошки» (с.Волошки), орендне підприємство санаторій “Червона калина” (с.Жобрин).

 

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

 

У районі функціонують: 3 лікарні, 16 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та 59 фельдшерсько-акушерських пунктів. Кількість медичних працівників становить 973 осіб, з них лікарів - 185, середнього медичного персоналу - 386.

Лікувально-профілактичні заклади району обслуговують 93339 населення, з них: 18006 дітей до 14 років.

З метою надання ефективної медичної допомоги населенню створено системи інформаційного забезпечення з використанням комп’ютерної техніки та підключенням її до Інтернету, автоматизації робочих місць лікарів поліклінік та стаціонарів, забезпечення хворих сучасними медичними технологіями, ефективними методами діагностики, профілактики, лікування та реабілітації.

З 2 квітня 2018 року у структурних закладах КП «Рівненський районний центр ПМСД» Рівненської районної ради розпочалась Національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Усі амбулаторії загальної практики — сімейної медицини, що є структурними підрозділами центру підключені до електронної системи е-Health. Сімейні лікарі, педіатри та терапевти також зареєстровані в електронній базі.

Станом на 11 липня 2018 року підписано 29606 декларацій.

З 5 червня 2018 року КП «Рівненський районний центр ПМСД» Рівненської районної ради підписало договір з Національною службою здоров’я України.

 

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ

 

 

ОСВІТА

 

Система освіти району охоплює 42 навчальних закладів загальної середньої освіти, з них:

- загальноосвітні школи І ступеня – 3;

 - загальноосвітні школи І-ІІ ступенів – 10;

 - загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів – 18;

- навчально-виховні комплекси “школа-гімназія” – 2;

- навчально-виховні комплекси “школа-ліцей” – 3;

- навчально-виховні комплекси “школа-колегіум” – 1;

- навчально-виховні комплекси “школа-сад” – 4;

- навчально-виховні комплекси “ДНЗ-ЗОШ І ступеня” – 1;

- опорні навчальні заклади – 4.

 

У районі функціонує 31 дошкільний навчальний заклад, в яких функціонує 127 вікових груп, виховується та навчається 2982 дитини дошкільного віку.

На території району діють 4 школи-інтернати, 1 навчально-реабілітаційний центр, 1 реабілітаційний центр для дітей.

Рівненський район є також центром для відпочинку дітей Рівненщини та сусідніх областей. На його теренах розташовано низка дитячих оздоровчих таборів.

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ РАЙОНУ

 

ПРОМИСЛОВЕ ВИРОБНИЦТВО

 

Вигідне географічне розташування та багаті природні, матеріальні та трудові ресурси визначають сучасний характер розвитку та структуру господарського комплексу Рівненського району. У районі діє 51 промислове підприємство, 365 малих підприємств, 1480 та 3540 юридичних та фізичних осіб – підприємців відповідно. Основними видами промислової продукції є вироби зі скла та литва, керамічна вогнетривка цегла, надміцні залізобетонні конструкції, меблі, лікеро-горілчані вироби, вироби із деревини, інші продовольчі товари.

Успішно здійснюють свою діяльність підприємства, продукція яких користується попитом не лише в Україні, а й за кордоном: ПрАТ «Консюмерс-Cкло-Зоря» (спеціалізується на виробництві ємностей зі скла), ТзОВ «ОДЕК» Україна» (виробляє фанеру клеєну), МП ТзОВ «Олісма» (виробництво офісних меблів), ТзОВ «Морган Феніче» (виробництво м’яких меблів), виробничо-торговельне підприємство «Агропереробка» (молочні вироби), ТзОВ «Колор С.І.М.» (єдиний виробник гамаматеріалів для розмітки доріг). Асортиментом своєї продукції виділяється підприємство ТзОВ «ВТК «Еколайн» (виробництво мінеральної води та солодких напоїв).

У промисловому потенціалі району найактивніше представлені Городоцька та Клеванська зони: ПАТ «Завод надміцних залізобетонних конструкцій» (виробництво фундаментальних блоків), МПП «Троянда» (виробництво дерев’яних піддонів), ПАТ «Клеванський лісозавод «Промінь» (переробка деревини), ТзОВ «Українсько-німецьке СП «Алмі» (пошиття одягу), ТзОВ «Городоцький завод «Будматеріали» (виробництво цегли), ТзОВ «Городок-Р» (виробництво макаронних виробів), ТзОВ «Майстер ВУД» (виробництво паркету).

 

ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

Рівненський район належить до групи інвестиційно-привабливих регіонів області, що зумовлено такими факторами як: вигідне географічне положення, розвинута інфраструктура транспорту і зв'язку, високорозвинений науково-технічний потенціал, кваліфіковані працівники, розвинений агропромисловий комплекс, харчова та переробна промисловість.

Пріоритетними для району напрямками залучення інвестицій є комплексне використання природних сировинних ресурсів, енергозбереження, впровадження сучасних технологій виробництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Інвестиції надходять з 14 країн світу. До найактивніших країн-інвесторів входять: Німеччина, Нідерланди та Кіпр. Найбільш інвестиційно привабливими для нерезидентів є підприємства промисловості, в яких зосереджено  понад 90 відсотків загального обсягу прямих інвестицій.

На території Рівненського району успішно продовжується реалізація низки інвестиційних проектів, здійснюється модернізація виробництв провідними промисловими підприємствами, зокрема:

- ТзОВ «Морган Феніче» продовжує реалізацію масштабного інвестиційного проекту з виробництва м’яких меблів загальною вартістю 10,5 млн євро;

- ТзОВ«ОДЕК» Україна реалізовується проект з розширення виробництва фанери (упродовж останніх років придбано обладнання на суму близько 6,7 млн грн);

- ПрАТ «Консюмерс-Скло-Зоря» у минулому році проведено капітальний ремонт однієї з печей та виробничих ліній загальною вартістю 12 млн євро;

- холдингом ТзОВ «УкрТехноФос» відкрито новий завод ТзОВ «Світовид» потужністю 10 тис. тонн добрив на місяць (вартість - 50 млн грн). Запланований річний обсяг випуску продукції заводу складатиме 0,5 млрд. грн.;

- ТОВ ВТП «Агропереробка» у 2018 році планує відкриття молокозаводу у с. Велика Омеляна. Орієнтовна вартість проекту 10 млн грн.

 

 

СПОЖИВЧИЙ РИНОК

 

Споживчий ринок району представлений 507 підприємствами торгівлі та ресторанного господарства, з яких 97 належить юридичним і 410 фізичним особам (в тому числі 381 магазин, 90 закладів ресторанного господарства, 36 кіосків). Побутові послуги надають 84 підприємства.

Серед закладів торгівлі пріоритетною є система споживчої кооперації. Мережа райспоживспілки нараховує 68 підприємств, в асортименті є товари власного виробництва: хлібобулочні, кондитерські та макаронні вироби, плодово-ягідна продукція та соки.

У районі функціонує один ринок в селищі Клевань, 10 роздрібних сільськогосподарських продовольчих ринків. Промислові та сільськогосподарські підприємства району мають 13 фірмових магазинів, де реалізується продукція власного виробництва.

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ РАЙОНУ

 

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО

 

Агропромисловий комплекс Рівненського району є однією з основних галузей економіки району. Основними напрямками спеціалізації цього сектора є вирощування зернових культур, цукрових буряків, ріпаку, картоплі, овочів, а також м'ясо-молочне тваринництво, свинарство, птахівництво.

Загальна площа сільськогосподарських угідь у відсотках складає:

- рілля - 83,4%;

- багаторічні насадження - 1,4%;

- сіножаті - 8,3%;

- пасовища - 6,9%.

Виробництвом сільськогосподарської продукції в районі займаються 26 агроформувань, з них 1 – багатофункціональний сільськогосподарський кооператив, 8 – господарських товариств, 4 – державних підприємства, 13 – приватних підприємств, 100 – фермерських господарств, понад 21 тисяча одноосібних господарств.

У районі нараховується 70,8 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, в тому числі ріллі – 60,8 тисяч гектарів. Всі сільгоспугіддя розпайовані, крім земель державних підприємств.

Основними сільськогосподарськими товаровиробниками є ТзОВ «Агрохолдинг «Зоря», ПСП «Шпанівське», ТДВ «Плодорозсадник», ДП ДГ «Білокриницьке», а також фермерські господарства «П’ятигірське», «Партнер», «Розквіт», «Явір».

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК ГОСПОДАРСТВ

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

 

Житлово-комунальне господарство Рівненського району - це розгалужена сфера  господарського  комплексу,  підприємства якого  надають різноманітні послуги: з водо, теплопостачання, водовідведення, з експлуатації та ремонту житла, благоустрою, озеленення населених пунктів, а також ритуальні послуги.

В Рівненському районі нараховується 11 підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, це: КП "Рівнерайкомуненергія", колективне підприємство “Житловик- 1”, Підприємство Клевань “Комунсервіс”, Оржівське ВУЖКГ, ДП «Комунсервіс-Зоря», ТОВ „Управляюча компанія „Житловик”, ТДВ «Рівненський райсількомунгосп», ПП «Олександрійське», ПП «Шубків – Сервіс», СКП «Шубківське», КП «Затишок» с. Городище. 

У районі налічується 55 обєднань співвласників багатоквартирних будинків.

Одним з першочергових заходів із реформування житлово-комунального господарства є встановлення засобів обліку та регулювання споживання води і теплової енергії в місцях її відпуску та в багатоквартирних будинках житлового фонду району. Всі 4 котельні КП «Рівнерайкомуненергія» оснащені тепловими лічильниками. В 16 багатоквартирних будинках смт Квасилів встановлені теплові лічильники без регулювання подачі теплоносія (100 відсотків від потреби). Встановлено 43 (100 відсотків від потреби) лічильники обліку води на свердловинах, 2 будинкові лічильники обліку води та 6 (100 відсотків від потреби) приладів технологічного обліку стоків.

 

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПЕРЕЛІК ПІДПРИЄМСТВ ЖКГ

 

СПОРТ ТА МОЛОДЬ

У всіх сільських та селищних радах призначено відповідальних за спортивну роботу на території населених пунктів територіальних громад району. При 19 сільських та 3 селищних радах функціонують футбольні команди, які беруть участь в районних та обласних змаганнях.

На території району функціонують фізкультурно - спортивні клуби. У с. Біла Криниця - ФСК „Білокриницький”, смт. Клевань – ФСК „Коливань”, смт. Квасилів – ФК „Квасилів”, с. Велика Омеляна – „Фортуна”, с. Новостав – „Марафон”, смт. Оржів - „ОДЕК”, с. Зоря – „Прометей”, „Фіалка”, с. Шубків - „Зеніт”, с. Олександрія – ФК „Олександрія”. Свою статутну діяльність здійснюють районні федерації видів спорту: футболу та шахово-шашкова. Рішеннями виконавчих селищних та сільських рад району створено 24 спортивні клуби.

У двох районних дитячо–юнацьких спортивних школах та фізкультурно-спортивного товариства „Колос”, яка охоплює 27 колективів фізкультури, заняттями охоплено близько 1 тисячі учнів. Серед видів спорту, які в них функціонують: футбол, легка атлетика, волейбол, дзюдо, боротьба самбо, боротьба вільна, волейбол пляжний. Вихованці спортивних шкіл району приймають участь в обласних та всеукраїнських спортивно–масових заходах з видів спорту, що функціонують у зазначених закладах.

В районі зареєстровано фізкультурно-спортивний клуб інвалідів „Прометей”, функціонує відділення дитячо – юнацької спортивної школи облцентру „Інваспорт”.

Для потреб мешканців району використовуються: 2 стадіони, 107 спортивних майданчиків, 37 футбольних полів, 13 стрілецьких тирів, критий 25-метровий плавальний басейн, 32 спортивних зали, 17 майданчиків та окремих приміщень із тренажерним обладнанням для фізкультурно-оздоровчих занять.

На території району розташовано чотири майданчики зі штучним покриттям.

З метою стимулювання спеціалістів сфери фізичної культури і спорту, що працюють у сільській місцевості, проводиться конкурс-огляд „Краще спортивне село”, „Кращий сільський спортивний клуб”.

У районі працює підлітковий клуб спортивного напрямку „Сокіл” (селище Квасилів) з загальної фізичної підготовки, де займаються понад 30 дітей.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Соціальне обслуговування незахищених верств населення району здійснюється районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг), до складу якого входять:

-  стаціонарне відділення на 50 ліжко-місць для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, які частково втратили рухову активність і потребують постійного стороннього догляду. Працівники відділення надають побутову та медичну допомогу;

-  відділення соціальної допомоги вдома. У відділенні працює 67 осіб, з них 4 соціальних працівники та 63 соціальних робітники. Вони здійснюють догляд та надають послуги для 870 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів району, які втратили здатність до самообслуговування;

-  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  обслуговує пенсіонерів, одиноких громадян похилого віку, інвалідів, осіб, які перебувають у складних життєвих ситуаціях. Відділення організовує надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам району, натуральної допомоги одягом та взуттям, іншими предметами першої необхідності, предметами побутової гігієни, інвалідним інвентарем ;

-  відділення соціально-побутової адаптації обслуговує громадян незалежно від їх сімейного стану, які мають часткове порушення рухової активності та не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують соціально-побутової, психологічної адаптації, надання соціально-побутових, соціально-педагогічних, психологічних послуг з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримки соціальної незалежності, відновлення знань, вмінь та навичок з орієнтування в домашніх умовах, ведення домашнього господарства, самообслуговування, поведінки у суспільстві, сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку.

 

 

Завантажити статистичні дані

 

РЕЛІГІЯ

 

Станом на 01 січня 2018 року в районі зареєстровано 133 релігійні громади. Зокрема, Українська православна церква нараховує 45 релігійних громад, з них 2 жіночих монастирі, Українська православна церква Київського патріархату має 45 громади, Всеукраїнський Союз об'єднань Євангельських Християн-Баптистів – 17, Всеукраїнський  Союз Церков Віри Євангельської П’ятидесятників України – 23, Свідків Єгови – 2, Римо-католицька церква – 1.

 

ФотоподорожРівненським районом




Реєстрація
Логін
Пароль
Реєстрація
Опитування


 

 

   

 

 

 

  

 

Запитання | Адміністратор
Інформаційний супровід: pressa1@rv.gov.ua Тех. підтримка: forweb@rv.gov.ua  ©  Рівненська обласна державна адміністрація

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________

ОГОЛОШЕННЯ

 

Заява про визначення обсягу

стратегічної екологічної оцінки

 

Оголошення про проведення щорічного

обласного конкурсу проектів розвитку

територіальних громад Рівненської області на 2021 рік

 

 

Оголошення про початок громадського

обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

 

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті, на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами (позиками) банків, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва

 

До уваги надавачів послуг за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги

 

Об’єкти бюджетної сфери, які потребують здійснення енергоефективних заходів із залученням механізму енергосервісу та інвесторів

 

Оголошення для органів місцевого самоврядування щодо розрахунку середньозважених тарифів на тепло!